изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 06:45 EEST
МЛАДЕЖ СЕ ГАВРИ С 47-ГОДИШЕН МЪЖ, ВОЗИ ГО В БАГАЖНИК, КАРА ГО ДА БЯГА И ПЪЛЗИ ГОЛ    
Ред и сигурност

Прокуратурата в Добрич е повдигнала обвинение срещу 20-годишния Найден Найденов. Младежът е принудил свой познат да се вози в багажник, а след това да бяга и пълзи гол пред автомобила. Инцидентът е станал на 6 март т.г. Тогава подсъдимият се видял в бистро с 47-годишния Дончо Петров. Дошъл техен познат, с чийто “Фолксваген пасат” отскочили до село Пряспа. Там тримата били на гости до полунощ, след което потеглили към Добрич.



 Близо до Рилските блокове Найден и Дончо се скарали. Младежът  принудил мъжада излезе и да се качи в багажника, иначе щял да го набие. Отишли до Кобаклъка, където спрели автомобила. Там Найденов наредил на Петров да слезе, да се съблече гол и после го принудил да бяга и пълзи пред колата близо километър. След това му заповядал да извади вещите от джобовете си и му взел 300 лева и мобилен телефон. Отново го накарал да влезе в багажника и го разходили до Малка Смолница, преди да се приберат в Добрич. Като пристигнали,му дали 10 лева и gsm-а. Срещу Найденов има обвинение за принуда, за което може да търка нара до 6 години, както и за изнудване, за което  може да получи от 1 до 6 години затвор и глоба. Съдът може да наложи и конфискация.

 

***

От 1 до 10 години затвор може да получи безработната наркоманка Велина Георгиева. Тя е на 22 години и е от Добрич. През първите два месеца на тази година извършила серия кражби във фризьорски салони и магазини, за да си набави средства за дрога. В момента момичето е с мярка "Задържане под стража".

 

***

От прокуратурата обявиха, че три жени ще застанат пред съда за измама в размер от 11 106 108 неденоминирани лева. През 1997 г. Гюлбахар Хюсеин (34) от Бенковски, Севдалина Мюстеджеб (47 г.) и Севдалина Атанасова от Добрич (34) са излъгали пет лица от добрички села, като им общали да им осигурят визи за Турция. Ако бъдат признати за виновни, могат да отнесат от 1 до 8 години затвор. В момента са под парични гаранции.

 

***

Под угрозата да отидат зад решетките от 5 до 15 години са 26-годишният Гюрсел Феим и 24-годишният Николай Александров. Двамата са причинили катастрофи, в резултат на които са починали по двама души.

 

***

На 51-годишния Тодор Гочев му е повдигнато обвинение за данъчно престъпление. През 2004 година неговото дружество "888" ЕООД  получило 31 000 лева от земеделска кооперация - за бизнесплан за кандидатстване по Сапард, но след това Гочев не отчел парите в данъчната декларация. Така е избегнал плащане на 6045 лева данък. Може да получи затвор до 3 години и глоба до 500 лева. 

 

***

В съда влиза и делото на Окръжната прокуратура срещу 46-годишния Тошко Илиев за убийството на съпругата му Марияна Илиева. Припомняме ви, че инцидентът стана на 1 февруари 1995 година, но съвестта на подсъдимия проговори едва миналата година. През октомври той направи пълни самопризнания, че удушил жена си, след което я заровил.

Повдигнатото му обвинение е за престъпление, извършено по особено мъчителен за жертвата начин и с особена жестокост. Наказанието, което се предвижда по закон, е най-тежкото в Републиката - от 15 до 20 г., доживотен затвор или доживотен без право на замяна. НДТ

 


Сходни връзки

МЛАДЕЖ СЕ ГАВРИ С 47-ГОДИШЕН МЪЖ, ВОЗИ ГО В БАГАЖНИК, КАРА ГО ДА БЯГА И ПЪЛЗИ ГОЛ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди