изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 13:56 EET
Въведоха железни правила за матурите    
ОбразованиеИзпитните работи по предстоящите матури ще бъдат защитени с уникални бар кодове и холограми.

В последния момент министърът ще определи малък брой хора, които ще отпечатат тестовите книжки, предаде БГНЕС.
Ще бъдат създадени 14 национални комисии по оценяване и в тях ще участват 1382 оценители, съобщи Милка Коджабашиева, директор на дирекция “Координация и контрол на средното образование“ в МОН. Те ще проверят 154 014 изпитни работи, като на един оценител ще се паднат по 250 работи и той ще получи по 2,50 лв. за всяка от тях.
Заедно с командировъчните квесторите могат да вземат до 1000 лв. Всички оценители ще бъдат транспортирани до мястото на проверката, за което полицията ще осигури хора за сигурността. Само в изпитния ден полицията ще наблюдава 1406 училища в цялата страна.
В деня на матурата учениците ще получат тест книжка, лист за отговори, идентификационна бланка и свитък за свободни отговори. В засекретени пликове с охрана инспекторите ще занесат изпитните материали в инспектората, от където те ще бъдат препратени към училищата, така че до 7.00 часа сутринта всеки директор на училище да ги е получил.
В деня на матурите директорът разпределя квесторите по залите. Разпределението им се прави от регионалната комисия, като нито директорите, нито те знаят предварително какво е то. На 1 квестор се падат максимум по 15 деца в стая.
Децата с увредено зрение или слух ще бъдат по едно в зала с квестор и учител–консултант. Учениците влизат, посрещнати от квестора в залите, като показват лична карта, паспорт или шофьорска книжка. След като им бъдат раздадени материалите, те поставят в малък бял плик идентификационната си бланка, а в друг – изпитната си работа. Попълнената идентификационната бланка не трябва да се сгъва. Тя се разсекретява едва след като е проверена и оценена изпитната работа на ученика и се пази до 3 месеца след провеждането на изпита. На 20 юни разсекретените изпити и резултатите от тях се предават на регионалните комисии – така на място учениците могат да видят изпитната си работа. dir.bg
 


Сходни връзки

Въведоха железни правила за матурите | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди