изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 23:50 EEST
НАЦИОНАЛНАТА БИБЛИОТЕЧНА СЕДМИЦА ОТБЕЛЯЗАХА В ТЕРВЕЛ    
ОбществоБиблиотеката при  читалище "Димитър Дончев-Доктора" в Тервел се включи с различни прояви в Националната библиотечна седмица.

Те бяха насочени към запознаване с дейността на библиотеките и представянето на професията на библиотекаря пред децата. Празниците на буквите и четенето започнаха още през април. А през тази седмица продължиха инициативите с първите класове, които проведоха в библиотеката учебни часове. Всички деца демонстрираха колко добре са ги научили техните класни ръководители, като четоха на съучениците си гатанки. Всички първолаци станаха читатели на библиотеката и някои от тях вече са доста активни с посещенията си.
 Друга инициатива, която се оказа още по-интересна, бе "Библиотекар за един ден". Чрез нея децата се запознаха с основните дейности: как се става читател, как се прави читателски картон, как се записват книжките в картоните и др.
 Библиотечната седмица завърши с празника "В царството на вълшебните книжки". Той бе организиран по идея на госпожа Маргарита Йорданова. Специални гости бяха децата от четвърта и подготвителна група на ЦДГ "Първи юни". И както се полага на голям празник, имаше много изненади. Малките любопитковци бяха посрещнати в библиотеката от феите на приказките. След това Буратино им разказа своята случка с букварчето. Пипи Дългото чорапче им показа колко весело и безгрижно е всяко дете. Самите малчугани показаха колко много стихотворения и песнички са научили за буквичките, приказките и книжките. Празникът завърши с подаръци - от Костадин Станчев, който осигури пъстри и интересни книжки, и от библиотеката - дискове с песнички и приказки за часовете в детската градина. НДТ

 


Сходни връзки

НАЦИОНАЛНАТА БИБЛИОТЕЧНА СЕДМИЦА ОТБЕЛЯЗАХА В ТЕРВЕЛ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди