изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 06:15 EEST
МУЗИКАТА Е ЦЕЛИЯТ МИ ЖИВОТ    
ОбществоНосителката на Гран при - Михаела Филева от Велико Търново - пред НДТ

- Първо - честито! Бихте ли се представили за читателите на в. "Нова добруджанска трибуна"?
- Ученичка съм във Велико Търново, в Природо-математическа гимназия,  в специалност по информатика и математика - нищо общо с музиката. На 17 години съм, дори ги навърших сега - на 15 май, в дните на фестивала. Получих хубав подарък за рождения си ден. Пея в детско естрадно студио "Румина" във Велико Търново. Там с нас работят Румяна Начева и Петя Кръстева. С музика се занимавам откакто се помня, но в студиото съм от 3-4 години.
- Какво е чувството да станеш носител на Гран при? Имате ли други такива отличия?
- За мен е пето Гран при. Но всяко едно носи необяснимо усещане. Особено тук - на фестивала "Сарандев", защото това е един фестивал с огромни традиции. Както всички знаем, това е юбилейно издание. Освен това, Добрич е с много традиции в музиката. Така че за мен е чест и отговорност, и голяма радост да бъда един от призьорите.
- Очаквахте ли да спечелите най-голямата награда?
- Не, не мога да кажа, че съм очаквала, защото това е един много силен конкурс, с предварителна селекция. И тук наистина конкуренцията е отбрана и доста сериозна. Единственото, което зависеше от мене, бе да се представя по възможно най-добрия начин.
- А имахте ли Вие фаворит на "Сарандев", някой направи ли Ви особено впечатление?
- Огромно впечатление ми направи едно от момичетата в първа възрастова група, от Румъния. Дори и името й не запомних, но гласът й го помня много добре. Страхотна е. Когато бяхме на репетиция, влизаме в залата, питаме се "Кой пее?". И виждаш на сцената едно малко момиченце с такъв страхотен глас. Уникално! Освен това и много други - Жулиета от Русе, Антония от Пловдив, Християна Дънкова от Добрич. Всички сме едно голямо семейство, всички сме много добри приятели и се подкрепяме, което е страхотно. 
- Бихте ли споделили за читателите ни на какви песни заложихте и защо точно на тях. Какви песни харесвате по принцип?
- По принцип съм любител на соул и аренби музиката. Но специално за конкурса изпълних една песен на Ваня Костова - "В очакване да съмне" в първия ден. А във втория, когато трябваше да изпълним чуждо парче, пях песен от репертоара на Селин Дион.
- Какво Ви дава музиката? И смятате ли и за в бъдеще да продължите по този път?
- За мен музиката е целият ми живот. Музиката е едно всеобхватно понятие  за мен, което е обладало напълно живота ми. Смятам и занапред да се занимавам с музика. В момента съм десети клас, остават ми още две години до завършване на средното образование и след това ще кандидатствам в музикалната академия "Панчо Владигеров" в София. Искрено се надявам да бъда приета.
- Какво послание бихте отправили към другите участници в конкурса и въобще към младите хора, които се занимават с пеене?
- Специално в този конкурс съм удивена от всички изпълнители. Просто страхотна конкуренция. Толкова страхотни изпълнители има в България, а на толкова невръстна възраст. Пожелавам им да продължават да работят, да дават всичко от себе си, да вярват в себе си. Успехът идва рано или късно!

Разговаря Мариела БОНЧЕВА

 


Сходни връзки

МУЗИКАТА Е ЦЕЛИЯТ МИ ЖИВОТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.15 секунди