изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 16:23 EEST
17-ГОДИШНАТА МИХАЕЛА ОТ ВЕЛИКО ТЪРНОВО ГРАБНА ГРАН ПРИ НА "САРАНДЕВ"    
Общество17-годишната Михаела Филева от Велико Търново стана носителка на най-голямата награда - Гран при, на европейския младежки поп-рок конкурс "Сарандев" в Добрич.

В петък, в препълнената зала на драматичен театър "Йордан Йовков" се състояха награждаването и гала-концертът на лауреатите на музикалната надпревара. Освен класирането на първо, второ и трето място, организатори, жури и спонсори раздадоха и много специални награди.
Александра Станциу от Румъния стана победителка в първа възрастова група /11-16 години/. На второ място бяха класирани Тино Вичев от Варна и Деница Стилиянова от Търговище. С трета награда бяха отличени също двама изпълнители - възпитаничките на студио "Сарандев" при Общински младежки център в Добрич Ани Сарандева и Вяра Петрова. Ани Сарандева получи и специалната награда на Весела Райчинова - член на журито - покана за участие в конкурс в Израел. Вяра Петрова пък бе отличена и от президента на фирма "Добрев 2002" и общински съветник Пламен Добрев. Във втора възрастова група /16-19 години/ победители станаха Християна Дънкова от студио "Сарандев" от Добрич и Преслава Кръстева от Горна Оряховица. На второ място бе класирана Красимира Стефанова от Шумен, а на трето - Красимира Петрова от Шумен. Альона Ланская от Беларус спечели първото място в трета възрастова група /20-30 години/. Второ място заеха Антония Маркова от Пловдив и Жулиета Лазарова от Русе, а на трето бяха връчени три награди - на Александр Копалкин от Русия, Мая Вайнтраул от Израел и Владимир Лигай от Казахстан. В категорията за авторска песен победител стана Дамян Попов от Добрич. Той е автор на теста и музиката на "Тръгваш си". Дамян получи и една от специалните награди. Член на журито от Беларус му предложи да откупи песента за известен период от време, тя да бъде преведена на руски език и да участва в "Славянски базар". Наградата за рок-песен бе присъдена на "Мога всичко". Нейни автори са Светослав Михайлов /музика/ и Стефка Емилова /текст/, и двамата от Търговище.
Една от най-хубавите награди на конкурса - на Висше Училище Международен Колеж, отиде при Велико Димитров, възпитаник на "Сарандев", който бе сред най-малките участници. Той получи 5-годишна стипендия в частната гимназия "Райко Цончев". Отличието на дамски клуб "Майчина грижа" бе за Николай Григориев от Израел. Концерт с БНР - като вокалист на Биг бенда, пък бе специалната награда за Александра Станциу. Страхотна бе и наградата на председателя на журито Нели Рангелова. Тя покани Михаела Филева, Християна Дънкова и Преслава Кръстева да участват през октомври в концерта й, посветен на 30-годишната й певческа кариера.
След три дни, изпълнени с емоции, напрежение за участниците и радост от показаното - за жури и публика, конкурсът "Сарандев" бе закрит с концерт на Тони Димитрова. След края му пред театъра се състояха Огнено шоу и заря. НДТ

 


Сходни връзки

17-ГОДИШНАТА МИХАЕЛА ОТ ВЕЛИКО ТЪРНОВО ГРАБНА ГРАН ПРИ НА "САРАНДЕВ" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.40 секунди