изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 10:20 EEST
ПО СВЕТА    
По светаРумъния рискува да й бъдат наложени санкции, в това число замразяване на европейските фондове, заради забавянето на борбата с корупцията, заяви в Букурещ президентът на GRECO (Групата държави срещу корупцията на Съвета на Европа) Драго Кос, цитиран от АФП. “Това може да окаже много сериозни последствия за страната”, подчерта той и допълни, че същото важи и за България.

 “Вярно е, че някои въпроси, свързани с корупцията, бяха решени, но са необходими конкретни резултати, най-вече по отношение на разследвани министри”, настоя той. Кос отправи предупреждението на фона на визита на експерти от ЕС в румънската столица, които трябва да дадат оценка за напредъка на Румъния по отношение на реформата в съдебната система и борбата с корупцията, шест седмици преди очаквания от Брюксел доклад по въпроса. В случай, че бъде констатиран недостатъчен напредък, Брюксел може да наложи санкции като непризнаване на решенията на румънските съдилища или ограничаване на някои помощи.

Руското външно министерство съобщи, че въвежда ограничения върху пътуванията на украински политици, които със своите действия и изявления вредят на Русия, предаде ИТАР-ТАСС. "Във връзка с решението на властите в Украйна да забранят на московския кмет Юрий Лужков да влиза на украинска територия, руската страна е принудена да вземе адекватни мерки по отношение на онези украински политици, които с действията и изказванията си вредят на Русия", гласи съобщението на министерството.По-рано този месец Украйна забрани на влиятелния кмет на Москва Юрий Лужков да влиза в страната, след като той призова Русия да поеме собствеността върху черноморското пристанище Севастопол.

Израелските ВВС за малко да свалят самолета на на бившия премиер на Великобритания Тони Блеър, съобщава NEWSru Israel. В сряда към границата с Египет са били вдигнати по тревога два бойни самолета на ВВС на Израел, за да разберат кой е неразпознатият пътнически самолет, който лети от Египет за Израел. Първоначалното разследване на инцидента сочи, че в самолета на Блеър са отказали комуникационните уреди. Блеър се е връщал в Израел от заседанието на Световния икономически форум в Шарм ел Шейх. Сред общо 1 500 участници имаше 12 държавни глави, сред които и президентът на САЩ Джордж Буш. Newsru припомня, че бившият премиер на Великобритания, който подаде оставка през юни 2007 г., е посланик на близкоизточната четворка /Русия, ЕС, САЩ и ООН/ в този конфликтен район.


Първият посланик на Чехия в Косово Янина Хържебичкова е наполовин българка, съобщи Фонет. Майката на 47-годишната Хържебичкова е българка, а баща й е чех. Хържебичкова говори български и освен това английски, руски, сръбски, хърватски. Досега тя е била ръководител на бюрото за връзки на Чехия в Прищина. Чешкото правителство вчера призна Косово и веднага съобщи, че бюрото на Чехия в Прищина ще бъде трансформирано в посолство.

Европейската комисия съобщи, че е започнала официално разследване срещу френската газова компания „Газ дьо Франс“. Тя е заподозряна в нарушаване на правилата на конкуренцията, предаде БГНЕС, като се позова на АФП. „Комисията разследва поведение, което може да нарушава или ограничава конкуренцията на пазарите за доставка на природен газ във Франция“, съобщи Европейската комисия. Тя уточни, че е предприела действия след извършени през 2006 г. проверки в офиси на „Газ дьо Франс“ във Франция.

 

 


Сходни връзки

ПО СВЕТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.13 секунди