изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 11:51 EEST
Общините да правят проверка на 5 имота, свързани с Ахмед Доган, реши Комисията за борба с корупцията    
ПарламентСофия. Парламентарната Комисия за борба с корупцията ще иска проверка за установяване собствеността на петте имота, свързани с Ахмед Доган и дали собствениците им са ги обявили в данъчните си декларации.

Това решение бе взето на днешното заседание на комисията, предаде репортер на Агенция “Фокус”. Става дума за пет имота, обявени вчера от Светослав Малинов от ДСБ - т.нар Боянски сараи на Доган в София, спа-хотелите в Девин и Тетевен, както и два имота в Бургас и Суворово. Проверката ще бъде възложена на съответните общини. Работата на комисията по случая може да бъде разширена в зависимост от резултати от проверката.
Цветана ГЕОРГИЕВА

Евгени Жеков: Дори и да има достатъчно факти по казуса с имотите на Доган, те ще бъдат потулени
22 май 2008 | 17:29 | Агенция "Фокус"
София. Съмнявам се, че в рамките на това управление ще бъдат предприети някакви конкретни действия спрямо казуса с имотите на Доган и дори и да има достатъчно факти, те ще бъдат потулени. Тази позиция изрази в предаването “Нещо повече” по БНР Евгени Жеков, депутат от БНС и член на Комисията за борба с корупцията към Народното събрание. Аз нямам достатъчно информация, но тук най-вероятно става въпрос и за редица лица, които са може би поставени, коментира още Жеков, като още един път посочи, че фактите по случая са твърде недостатъчни. По думите му правомощията на Комисията не са достатъчни, за да бъде решен този въпрос и в най-добрия случай тя може само да сезира съответните органи. Аз обаче съм скептичен, когато става въпрос за хора от управлението, тъй като ни по принцип даже и в рамките на тази комисия няма достатъчно ресурси, за да направят съответните разследвания.
Според мен предоставените до момента документи са непълни и не може на базата на тях да се вземе някакво определено решение, каза Жеков. Крайно време е да се направи разграничение между организираните кражби в България и корупцията, тъй като това, което дразни обществото на България са организираните кражби, а не толкова самата корупцията, посочи още Евгени Жеков.

Атанас Атанасов и Рамадан Аталай се скараха заради имотите на Ахмед Доган
22 май 2008 | 16:41 | Агенция "Фокус"
София. Имотите на Ахмед Доган скараха депутатите. На заседание на парламентарната Комисия за борба с корупцията депутатите Атанас Атанасов от ДСБ и Рамадан Аталай от ДПС влязоха в спора заради искането на тъмносините в комисията да бъде взето решение за започване на проверка, която да установи собствеността, законността и финансирането на пет имота на Ахмед Доган, предаде репортер на Агенция “Фокус”. В комисията все още не е уточнено как точно ще бъде формулирано предложението за започване на такава проверка. Атанас Атанасов предложи да се изиска информация за собствениците на петте имота, както и да се провери дали те са законно построени. По думите му това може да се извърши и от общинските служби. Той настоя да се изпрати писмо до Сметната палата, с което да се поиска да бъде установено дали лидерът на ДПС Ахмед Доган е подавал данъчна декларация за публичността на своето имущество.
Рамадан Аталай бе категоричен, че твърдението на ДСБ, че им е отказан достъп до данъчната декларация на Ахмед Доган не отговаря на истината. Спорът се задълбочи и не стана ясно дали лидерът на ДПС е подавал такава декларация. Аталай коментира, че няма основание парламентарната комисия да се занимава с неща, които могат да бъдат много просто изяснени. Не бива също така определени личности да бъдат поставени в група, която винаги ги свързва със съда.
Председателят на комисията Бойко Великов от Коалиция за България каза, че досега не е било отказвано на нито един сигнал. Това би създало прецедент.
Рамадан Аталай каза, че Атанас Атанасов може да провери искането на ДСБ по надлежния ред вместо с това да се ангажира комисията. По думите му аналогични обвинения могат да бъдат отправени към Атанасов и лидера на ДСБ Иван Костов. Атанасов отговори, че в искането на ДСБ се настоява да бъдат проверени всички такива сигнали. Рамадан Аталай пък обвини Атанасов, че пуска клюки и се позовава на недостоверна информация. Депутатът от ДПС дори каза, че самият Атанасов произлиза от средите на ДПС при назначаването му за директор на РДВР – Разград. Атанасов отговори, че това е станало по време на управлението на ОДС и не отрече, че има връзки с турци от този регион, но категорично се противопостави на твърдението на Аталай. Определи го като “спекулация”.
По-нататък спорът се разрастна и в обвинения за етническа дискриминация. Атанас Атанасов изтъкна, че това не е вярно.
Предстои да бъде взето решение по казуса с искането на ДСБ.
Цветана ГЕОРГИЕВА
 


Сходни връзки

Общините да правят проверка на 5 имота, свързани с Ахмед Доган, реши Комисията за борба с корупцията | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.19 секунди