изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 08:37 EEST
НОВИ ПРАВИЛА ЗА РЕГИСТРАЦИЯ НА ПЧЕЛИНИТЕ    
НовиниРегистрацията на пчелините вече се извършва от органите на Националната ветеринарномедицинска служба, а идентификацията на пчелните семейства - от собствениците на пчелините, като пчелините се регистрират в регистър на РВМС.

Това предвижда влязлата в сила от 16 май промяна в Наредба 27/2002 г. за регистрация и идентификация на пчелните семейства, съобщават от земеделското министерство. От там информират още, че регистрационният номер на пчелина се дава еднократно и остава постоянен, независимо от промяната на броя на кошерите, пчелните семейства или промяната на собственика. Номерът съдържа 8 позиции и се образува от пощенския код на населеното място, в землището на което се намира, и поредния му номер, съгласно регистрацията в РВМС. Всеки кошер в пчелина се маркира от собственика на пчелина.
Собственикът на пчелина трябва да уведомява регистрирания ветеринарен лекар за промяната на пчелното семейство, който я отразява във ветеринарномедицинския дневник на пчелина. Пчелините, които са получили регистрационен номер преди влизането в сила на промените в наредбата, се пререгистрират съгласно изискванията й, като подават заявления до директора на РВМС по образец в срок от пет месеца след публикуването й. За пререгистрацията не се заплаща такса. Удостоверението за пререгистрация се получава в 7-дневен срок от подаването на заявлението. Целта на наредбата е да се улесни кандидатстването за отпускане на финансова помощ съгласно Националната програма за пчеларство.
 


Сходни връзки

НОВИ ПРАВИЛА ЗА РЕГИСТРАЦИЯ НА ПЧЕЛИНИТЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди