изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 15:50 EEST
ЧРЕЗ ПРОЕКТ ПОДОБРЯВАТ ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО СРЕД РОМИТЕ    
ЗдравеВ петък от 10.30 часа в областната управа ще бъде представен компонент “Здравеопазване” на проект “Подобряване на състоянието и включване на етнически малцинства в неравностойно положение със специален фокус върху ромите”, чиито основни бенефициенти са Националният съвет за сътрудничество по етническите и демографските въпроси към МС и здравното министерство. Това съобщават от пресслужбата на администрацията.

Целта на проекта е подобряване на интеграцията на етническите малцинства в неравностойно положение със специален фокус върху ромите  в обществото ни чрез осъществяването на специфични мерки в областта на образованието, здравеопазването и урбанизацията, и институционално изграждане на всички нива. Конкретния компонент от проекта има за цел да бъдат подобрени здравните програми за ромите, да се подпомогне скринингът сред този вид население и ранната диагностика на някои заболявания, както и да се проведе масова кампания сред този вид население. Изпълнител на проекта е консорциум "Бернар Брунс Интернешънъл", който предоставя техническа помощ за реализацията на компонента, приключващ в края на май следващата година. Добричка област е една от шестте целеви области по този компонент. На срещата са поканени да присъстват представители на общините в областта, РИОКОЗ, РЦЗ, Областния съвет за етнически и демографски въпроси, ромски неправителствени организации. В рамките на срещата ще бъде избран и местен координатор на проекта.
 


Сходни връзки

ЧРЕЗ ПРОЕКТ ПОДОБРЯВАТ ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО СРЕД РОМИТЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди