изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 16:12 EEST
20 ГОДИНИ ОТ СЪЗДАВАНЕТО СИ ОТБЕЛЯЗА ДОБРУДЖАНСКИ ТЕХНОЛОГИЧЕН КОЛЕЖ    
ОбразованиеС тържествена академична среща вчера в Добруджанския технологичен колеж в Добрич бяха отбелязани Денят на славянската писменост и на българската просвета и култура - 24 май, и 20 години от създаването на учебното заведение.

Присъстваха ректорът на Техническия университет във Варна доц. Овит Фархи, директорът на Добруджанския земеделски институт край Генерал Тошево Петър Петров, Ирена Баирова - началник отдел в дирекция "Бюро по труда" в Добрич, преподаватели.
Презентация на успехите на колежа направи директорът му доц. Радко Михайлов. Стана ясно, че във висшето учебно заведение са завършили над 450 студенти от създаването му преди 20 години. Отчетена бе положителна тенденция от 2006 година на увеличение на средствата във фонд "Научни изследвания". Доц. Михайлов посочи, че от 2005 година до сега научната продукция, която преподавателите са създали, се изразява в 72 статии. Изследователска дейност е извършена и от около 20 студенти, които през периода са автори на 21 статии. Директорът на колежа сподели и какви са бъдещите насоки за развитие: повишаване на качеството на обучението в образователна степен "професионален бакалавър", засилване на практическото обучение, увеличаване на специалностите и решаване на изследователски задачи, продиктуване от нуждите на бизнеса.
Считам, че Добруджанският технологичен колеж е едно от най-важните звена на Техническия университет, каза ректорът му доц. Овит Фархи. Той увери присъстващите, че по всякакъв начин ще съдейства на колежа при изпълнение на поставените задачи. НДТ

 


Сходни връзки

20 ГОДИНИ ОТ СЪЗДАВАНЕТО СИ ОТБЕЛЯЗА ДОБРУДЖАНСКИ ТЕХНОЛОГИЧЕН КОЛЕЖ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди