изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 09:56 EET
Спрените решения на ОС Каварна са гледани в комисии    
НовиниТри общински комисии към Общински съвет Каварна са разгледали на свои заседания спрените от областния управител решения.

Протоколите, получени в редакцията на радио "Добруджа", показват, че мнения по проекто-предложения 216, 219, 230, 240, 241, 242, 243 и 244 са дали съветниците от ПК "Териториално развитие и комуникации", ПК "Промишленост, земеделие, търговия и услуги" и ПК "Бюджет, финанси и данъчна политика". Трите комисии са провели заседания на 22 и 23 април, а сесията на общински съвет Каварна е на 29 април.

Припомняме, че в предаването “Открито студио” вчера областният управител д-р Ердинч Хаджиев обясни, че спирането на 8 от 10 гласувани решения на Общински съвет Каварна, касаещи продажби, търгове, конкурси, с факта, че не е спазена процедурата проекто-решенията първо да бъдат разгледани и гласувани в постоянните комисии. В случая решенията са били включени в дневния ред на самата сесия, което води до тяхната незаконосъобразност, подчерта д-р Хаджиев. Ето какви са предложенията и обектите обсъждани от комисиите:

СТАНОВИЩЕ НА КОМИСИЯТА ПО ТЕРИТОРИАЛНО РАЗВИТИЕ И КОМУНИКАЦИИ

На 23.04.2008 год. се състоя заседаниe на комисията по териториално развитие и комуникации. След обсъждане комисията излезе със следното становище: По докл. записка вх. № 219 относно промяна на решение на Общинския съвет за продажба на общински частни поземлени имоти С 5 гласа “против” комисията предлага да не се приеме предложението на вносителя. По докл. записка вх. № 244 относно продажба на общински имоти по плана на село Топола С 5 гласа “за” комисията предлага да се приеме предложението на вносителя със следната промяна: Във второто изречение на проекторешението да се добави след думите “по реда на НРПУРОИ” текста “с минимална начална цена на търга 40 лв/кв.м”. По докл. записка вх. № 216 относно продажба на общински имот в землище село Вранино С 5 гласа “за” комисията предлага да се приеме предложението на вносителя. По докл. записка вх. № 240 относно прекратяване на съсобственост между община Каварна и юридическо лице С 5 гласа “за” комисията предлага да се приеме предложението на вносителя. По докл. записка вх. № 241 относно замяна на частен поземлен имот с общински поземлен имот С 4 гласа “за” и 1 глас “въздържал се” комисията предлага да се приеме предложението на вносителя. По докл. записка вх. № 242 относно замяна на частен поземлен имот с общински поземлен имот С 5 гласа “за” комисията предлага да се приеме предложението на вносителя. По докл. записка вх. № 243 относно замяна на частен поземлен имот с общински поземлен имот С 5 гласа “за” комисията предлага да се приеме предложението на вносителя. По докл. записка вх. № 230 относно отмяна на решение № 149/01.08.2006 г. на Общински съвет и замяна на собствена земеделска земя със земеделска земя от ОПФ С 5 гласа “за” комисията предлага да се приеме предложението на вносителя.

СТАНОВИЩЕ НА КОМИСИЯТА ПО ПРОМИШЛЕНОСТ, ЗЕМЕДЕЛИЕ, ТЪРГОВИЯ И УСЛУГИ

На 23.04.2008 год. се състоя заседаниe на комисията по промишленост, земеделие, търговия и услуги. След обсъждане комисията излезе със следното становище: По докл. записка вх. № 219 относно промяна на решение на Общинския съвет за продажба на общински частни поземлени имоти С 5 гласа “против” комисията предлага да не се приеме предложението на вносителя. По докл. записка вх. № 244 относно продажба на общински имоти по плана на село Топола С 5 гласа “за” комисията предлага да се приеме предложението на вносителя със следната промяна: Във второто изречение на проекторешението да се добави след думите “по реда на НРПУРОИ” текста “с минимална начална цена на търга 40 лв/кв.м”. По докл. записка вх. № 216 относно продажба на общински имот в землище село Вранино С 5 гласа “за” комисията предлага да се приеме предложението на вносителя. По докл. записка вх. № 240 относно прекратяване на съсобственост между община Каварна и юридическо лице С 5 гласа “за” комисията предлага да се приеме предложението на вносителя. По докл. записка вх. № 241 относно замяна на частен поземлен имот с общински поземлен имот С 4 гласа “за” и 1 глас “въздържал се” комисията предлага да се приеме предложението на вносителя. По докл. записка вх. № 230 относно отмяна на решение № 149/01.08.2006 г. на Общински съвет и замяна на собствена земеделска земя със земеделска земя от ОПФ

СТАНОВИЩЕ НА КОМИСИЯТА ПО БЮДЖЕТ, ФИНАНСИ И ДАНЪЧНА ПОЛИТИКА

На 22.04.2008 г. се състоя заседание на комисията по бюджет, финанси и данъчна политика. След обсъждане комисията излезе със следното становище: По докл. записка вх. № 244 относно продажба на общински имоти по плана на село Топола С 5 гласа “за” комисията предлага да се приеме предложението на вносителя. По докл. записка вх. № 216 относно продажба на общински имот в землище село Вранино С 5 гласа “за” комисията предлага да се приеме предложението на вносителя. По докл. записка вх. № 240 относно прекратяване на съсобственост между община Каварна и юридическо лице С 4 гласа “за” и 1 глас “въздържал се” комисията предлага да се приеме предложението на вносителя. По докл. записка вх. № 241 относно замяна на частен поземлен имот с общински поземлен имот С 5 гласа “против” комисията предлага да се отхвърли предложението на вносителя. По докл. записка вх. № 242 относно замяна на частен поземлен имот с общински поземлен имот С 4 гласа “за” комисията предлага да се приеме предложението на вносителя. По докл. записка вх. № 243 относно замяна на частен поземлен имот с общински поземлен имот С 4 гласа “за” комисията предлага да се приеме предложението на вносителя.

dobrudja-news.net

КАВАРНА ДАВА НА СЪД ОБЛАСТНАТА УПРАВА

 


Сходни връзки

Спрените решения на ОС Каварна са гледани в комисии | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди