изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 14:50 EEST
КАНИМ УПРАВИТЕЛЯ НА "ВиК" НА БАНЯ В 32-ри БЛОК НА "БАЛИК"    
ОбществоС тази нестандартна покана сигнализираха наши съграждани за проблем с водоподаването в квартала

М. Иванова ни потърси за съдействие, като заяви, че повече от месец част от жителите на добричкия квартал "Балик" не могат да влязат в баните си, защото просто водата няма налягане. "Няколко блока в най-големия квартал на града - "Балик", от 1 до 4 включително, както блоковете с номера 31, 32 и 37, живеещите на последните етажи не можем да си влезем в баните, нито да се изперем. Сварваме едва да си напълним една-две бутилки вечер, защото водата няма налягане. Този тормоз е вече повече от месец. Съседи подадоха сигнал във "ВиК" преди повече от 10 дни, но до момента няма никакво решение на проблема ни" - разказа нашата читателка.
Потърсихме за коментар управителят на водното дружество Величко Василев, който заяви следното: "За съжаление, е вярно, че тези блокове в "Балик" имат проблем с налягането на водата. Истината е, че преди години там е имало хидрофор, с който се регулира налягането, но в последните години е бил разграбен. Едно такова съоръжение е изключително скъпо и не можем да сложим ново такова. Това, което може да се направи е да бъде поставен хидрофор на всеки блок, за да се регулира налягането, но за това се нуждаем от съдействието на самите граждани. Общите събрания на входовете или блоковете могат да ни съдействат и заедно да преодолеем трудностите. Имаме възможност да поставим индивидуални съоръжения на всеки блок, но за целта ни е нужно помещение и елзахранване, което могат да ни осигурят собствениците на апартаменти там. Иначе сме с вързани ръце, защото не можем да влезем в частна собственост". Той допълни, че проблемът се поражда не от липсата на вода, а от това, че това е най-високата точка в квартала и е нужно допълнително да се подсилва налягането на водата.
 


Сходни връзки

КАНИМ УПРАВИТЕЛЯ НА "ВиК" НА БАНЯ В 32-ри БЛОК НА "БАЛИК" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди