изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 15:04 EEST
Изплъзва ни се инвестицията на века?    
НовиниАвстрийската компания "Фьост Алпине" ще строи металургичен комбинат в Констанца или Одеса, като окончателното решение за точното местоположение ще бъде взето през септември.

Това пише румънският вестник "Зиуа", като се позовава на информация във виенския в. "Куриер", предаде БТА.
През ноември миналата година "Фьост Алпине" обяви намерението си да построи комбинат в района на Черно море, като заяви, че ще избира между Румъния, България, Турция и Украйна, като окончателното решение ще зависи от въпроси, свързани с цената на опазване на околната среда, инфраструктурата и достъпа до суровини.
Новият комбинат ще открие пет хиляди работни места, а производството му ще бъде насочено за износ. Инвестицията е в размер на седем милиарда евро, отбелязва в. "Зиуа".
Екип на австрийската компания пристигна в началото на януари в Букурещ, за да събира данни за бъдещото местоположение на комбината, който австрийците искат на построят на Черно море. Тяхното посещение стана само две седмици, след като вицеканцлерът и финансов министър на Австрия Вилхелм Молтерер беше в Румъния. Тогава той се срещна с премиера Калин Попеску Таричану, а сред обсъжданите теми беше и проектът на "Фьост Алпине". В средата на май Таричану замина за Австрия, където посети производствените съоръжения на австрийската компания "Фьост Алпине" и разговаря с ръководството във връзка с намерението на компанията да построи металургичен комбинат в района на Черно море.  dir.bg
 


Сходни връзки

Изплъзва ни се инвестицията на века? | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди