изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 09:00 EEST
Иван Костов: СДС може да направи компромис по отношение на ДПС    
ПолитикаЛидерът на ДСБ Иван Костов заяви, че съществува възможност СДС да промени своята политика и да направи завой към по-добри отношения с ДПС. По думите му това вече се е случвало следа като бившите членове на синята партия Христо Бисеров, Йордан Цонев преминаха в ДПС.

Според лидера на ДСБ Иван Костов евентуалното реабилитирането на Йордан Цонев и Христо Бисеров в СДС означава, че синята партия поема път на сближаване с ДПС.

Костов коментира предстоящото решение на Националния съвет на СДС да върне и възстанови неправилно и противоуставно според него изключените по времето на Костов политици.

Лидерът на ДСБ допусна, че е възможно СДС и ДПС да сближат позициите си.

В ефира на бТВ Иван Костов заяви, че към този момент има достатъчно сигнали, че лидерът на ДПС има имоти, построени със средства с неустановен произход.

“Има такива имоти, които ДПС частично признава, че притежава, а съвсем очевидно председателят на партията Ахмед Доган ползва като свои”, отбеляза Костов и добави, че това трябва да има обяснение, тъй като става публично и не се крие.

По думите на лидера на ДСБ дори и една част от тези имоти да са дарение на партията или да са на някоя фондация около ДПС, то това трябва да се докаже по документи.

Според него ако ДПС останат на власт още един-два мандата, нормално е в Европа да се появяват съмнения за корупционни практики на властимащите.

На 21 май От ДСБ съобщиха, че в тяхната парламентарна група са постъпили сигнали, че лидерът на ДПС притежава имоти, които управлява с поставени лица. Тези имоти са в София - на ул."Беловодски път", в община Бургас - с.Росенец, в село Дръндар, община Суворово, парк-хотел "Орфей" в Девин и хотел в Рибарица. Тъмно сините депутати искат разследване на законността на източниците на средствата, чрез които са придобити и се управляват тези имоти.

Парламентарната група на ДСБ е изпратила писмо до Комисията по вътрешен ред и сигурност в парламента, с което настоява на следващото заседание да бъдат изслушани вътрешният министър и председателят на ДАНС във връзка с оперативното дело за корупция "Сови", водено в периода 2006-2007 г. в ГДБОП.

От ДСБ твърдят, че имат информация, че в хода на това дело са събрани множество данни за корупция, организирана и контролирана от ръководството на ДПС. Според депутатите делото е докладвано на Румен Петков, който е спрял работата по него и то е пренасочено към контра разузнавателната служба на МВР.

В края на април депутатът от ДСБ Атанас Атанасов заяви в интервю за в. "24 часа", че разполага с информация за разследване на служба на МВР срещу ДПС, но след "разпореждане от най-високо в министерството" разработката била прехвърлена в друга служба.

По думите му разработката установява подкупи, чрез които се захранва партийната каса на ДПС.

Той обясни, че бившето ръководство на МВР е спряло през 2006 г. разработка срещу "черна каса" на ДПС, в която са постъпвали пари от дървената мафия.

По думите му схемата е била проследена от антимафиотите, но след лична намеса от Румен Петков операцията била "архивирана". Атанас Атанасов разказа, че знае къде се намирала "касата", от която били плащани подкупите за партията.

Случаят, за който разказа Атанасов е носел име на “Нощни грабливи птици”.

bpost.bg

 


Сходни връзки

Иван Костов: СДС може да направи компромис по отношение на ДПС | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди