изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 14:15 EEST
Богатството на Доган също ”влезе” в парламента    
ПарламентПарламентарната комисията за борба с корупцията още уточнява, кои точно имоти, посочени като собственост на лидера на ДПС Ахмед Доган, ще проверява.

Това съобщи председателят й Бойко Великов пред бТВ. Комисията ще поиска информация за собствеността на посочените имоти и за данъчните декларации на собствениците на тези имоти. На базата на тази информация комисията ще прецени как и дали да продължи проверката, каза Бойко Великов.
Миналата седмица ДСБ подаде сигнал до комисията да направи разследване, как са придобити 5 имота на Доган: на ул. “Беловодски път“ в Бояна; в парк „Росенец“, община Бургас; в с. Дръндар община Суворово; СПА хотел „Орфей“ община Девин; хотел “Каза Домини“ в Рибарица, община Тетевен.
Досега за богатството на Доган може да се гадае само по две негови изявления - по това, че е милионер в зелено и по това за обръчите от фирми. Черно на бяло обаче доказателство за благосъстоянието му няма.
В подаваните от Ахмед Доган в последните години уведомления до Сметната палата се посочва само, че промяна в имуществото му състояние няма.
Каква е стойността на посоченото имущество е трудно да се изчисли - знае се, че само в хотела в Рибарица са вложени над 3 милиона евро. За комплекса в Росенец почти не се говори, към хотел Орфей в Девин Доган лично е демонстрирал ангажиментите си, същото се отнася и за детския замък в родното му село Дръндар.
В комисията по корупцията за първи път се случва да пристигне сигнал за имоти на политически лидер. "Самото споменаване на името на проверявания субект вече навява такава мисъл, проверяваме и висш магистрат, но на него името му не сме споменали", коментира Великов.
Комисията за борба с корупцията няма разследващи функции, тя е политически орган и ако открие данни за престъпление, ще трябва да ги предаде на прокуратурата.
Друга парламентарна комисия - вътрешната, пък проверява сигнала за разработката на ГДБОП под кодово име "Сови" за бизнеса на кръгове, свързани с ДПС. Вчера министър Михаил Миков заяви, че по това дело "няма информация за данни за корупция, организирана и контролирана от ръководството на ДПС".
dir.bg
 


Сходни връзки

Богатството на Доган също ”влезе” в парламента | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди