изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 07:00 EEST
80-годишен юбилей посрещна най-възрастната студентка във ВТУ    
ЛюбопитноВелико Търново. Осемдесетата си годишнина отбеляза днес Йорданка Михайлова, известна като най-възрастната студентка в Европа,

предаде репортер на радио "Фокус" – Велико Търново. В момента тя учи Немска филология във Великотърновския университет "Св. св. Кирил и Методий" и е във втори курс. Тя заяви, че й предстоят изпити, за които усилено се подготвя. Шокът след неочакваната смърт на съпруга й е главната причина тя да се посвети на учене. "Не знаех дори коя съм и какво се случва с мен", припомня си студентката. Тя представи и медицински документ, който свидетелства за мозъчно – съдова болест, причинена от шока. Лонг лайф лърнинг се нарича лечението, което Йорданка практикува от години и което й е помогнало да се справи с тежките психични проблеми, останали вече в миналото.
Проф. Ангелова от ВТУ уточни, че практиката Лонг Лайф Лърнинг – Обучение за цял живот, не е типична за България, но в много европейски страни и Америка се прилага като метод за поддържане на добро физическо и психическо състояние.
Йрданка Михайлова е била дълги години учителка, тя е магистър по Английска филология и й предстои другата година да се дипломира във ВТУ със специалност Немска филология ."Трябва да се бърза да се живее, затова аз продължавам да бързам да живея и да овладявам науката", беше категорична студентката.
Божана ПЕТРОВА
 


Сходни връзки

80-годишен юбилей посрещна най-възрастната студентка във ВТУ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди