изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 23:57 EEST
Фалшифицираха Борисов    
НовиниС фалшива гаранция от Столичната община е искан заем от 17,5 млн евро от големи банкови институции, съобщи пред журналисти кметът на София Бойко Борисов.

Документът е известен на Столичната община още от 20 март, като на 25 март с писмо от общината е било информирано финансовото разузнаване и ДАНС, предаде БТА. Борисов информира медиите и обществеността за съществуването му след като преди няколко дни друга банкова институция е поискала информация от Столичната община за истинността на гаранцията. Според показаните документи гаранционното писмо съдържа информацията, че с решение на СОС от август миналата година е дадено съгласие за даването на гаранция за заем в размер на 17,5 млн евро. Тогава Столичен общински съвет не заседава, уточни Борисов.
Документите съдържат фалшифицираните подписи на кмета на София, на заместник-кмета Юлия Ненкова и на заместник-кмета Минко Герджиков. Договорът за заема е от името на малтийската фирма "Гълф лимитед" и лицето Алън Манжон. В документите има редица несъответствия, посочи заместник-кметът Минко Герджиков. Заседания на СОС от август няма, тъй като тогава съветът е във ваканция, на документите за чужбина от Столичната община не поставят печат върху подписа, а посочената банкова сметка на общината не е вярна.
Борисов посочи, че с писмо до управителя на БНБ Иван Искров ще поиска информацията за фалшивия документ да бъде сведена до всички банкови институции в страната и в чужбина. Той припомни, че до момента има случаи на фалшифицирани документи с подписите на заместник-кмета Ирина Савина и на главния архитект Петър Диков.
"Тъй като и до днес пристигат питания от банки за истинността на документа значи процесът продължава и чрез медиите искаме да кажем на банките да не се подлъгват. Това е перфектна схема, но е удобна за разкриване", заключи кметът Борисов, цитиран от БГНЕС.
dir.bg
 


Сходни връзки

Фалшифицираха Борисов | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди