изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 07:52 EEST
ТРЯБВА И ДЪРЖАВАТА ДА ОБЪРНЕ ПОГЛЕД КЪМ ТРАНСПОРТА    
ОбществоПревозвачите от пътническия транспорт се събраха на национално заседание в столицата. Участие в разговорите на превозвачите взе и управителят на "Пътнически превози" - Добрич, Валентин Василев.

За НДТ Василев заяви: "Трябва и политиката на държавата да се обърне към изостаналите села и да обърне поглед към транспорта. Има изоставени села, в които живеят малко хора. В същото време нас никой не може да ни накара да работим и да правим бизнес на загуба, а от друга страна тези хора имат нужда от транспорт. Факт е, че има добри практики - пример е община Каварна. Там с решение на ОбС се осигуряват възможности за хората да пътуват до общинския или областния център" - каза Василев.
Браншовиците са създали контактна група, която да продължи в преговори с правителството да отстоява исканията на фирмите от транспорта. "Има много лостове, които може да се използват. Ние искаме част от акциза, защото само на месец нашата фирма зарежда 100 хил. л дизел на месец. Ако бъде одобрено например по 5 стотинки, то за година ще имаме по 50-60 хил. лв. От досега проведените разговори обаче става ясно едно, че нашето правителство се страхува да взема само решения, като на преден план се изтъкват поетите ангажименти към ЕС. Сред лостовете, които обсъдихме е и справянето със сивия сектор в бранша, но там отново имаме нужда от помощта на държавата" - допълни Василев.
 


Сходни връзки

ТРЯБВА И ДЪРЖАВАТА ДА ОБЪРНЕ ПОГЛЕД КЪМ ТРАНСПОРТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди