изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 15:28 EEST
СПИРАТ ТОКА НА ОБЩЕЖИТИЕТО ПО УЛ. "КАЛИАКРА"    
ОбществоОт пресслужбата на "Е.ОН България" съобщиха, че заради неплащане се спира тока на общежитието, намиращо се на ул. „Калиакра” 54, бл. 1.

От компанията добавят още, че консумираната електрическа енергия в сградата се измерва с общ електромер и към момента има неплатено задължение в размер на над 79 хиляди лева. От месец февруари до сега са натрупани 17 хил. лв. от общото задължение. От тогава партидата, по която се заплаща консумираната електроенергия на общежитието, се води на Областна администрация Добрич.
От електроразпределителната компания заявяват още, че многократно са правени компромиси и е било отлагано изключването на електроенергията на общежитието с надеждата, че ще се предприемат мерки за погасяване на задълженията. За съжаление,  до този момент не са предприети реални стъпки за издължаване и компанията е принудена да  прекъсне електрозахранването на сградата за сумата от 17 067.81 лв., натрупана от месец февруари до сега.
НДТ припомнят, че областна администрация също многократно направи постъпки, за да облекчи положението на живеещите. Получи след преговори общежитието от Медицинския университет и раздаде на всички живеещи там настанителни заповеди с ясно и точно регламентирани условия.
Компания "Е.ОН България" няма търговски взаимоотношения с живеещите в общежитието. Клиент на компанията е само титулярът на партидата. Взаимоотношенията между Е.ОН България и потребителите са нормативно регламентирани чрез Общи условия на договорите за продажба на електрическа енергия, утвърдени от Държавната комисия за енергийно и водно регулиране.
Областният управител д-р Ердинч Хаджиев заяви за НДТ, че още преди седмица всички обитатели на общежитието са били писменно уведомени за задълженията им и за това, че ще бъде спряно електрозахранването. "На сесията във вторник общежитието бе прехвърлено като собственост на общинската фирма "Жилфонд-инвест". Ние ще си търсим задълженията по съдебен ред" - категоричен бе д-р Хаджиев.
 


Сходни връзки

СПИРАТ ТОКА НА ОБЩЕЖИТИЕТО ПО УЛ. "КАЛИАКРА" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.17 секунди