изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 21:29 EEST
Голям пожар гори в склад за чипс в столицата (ОБЗОР)    
Ред и сигурностСофия. Повече от два часа близо 60 софийски пожарникари гасят голям пожар, избухнал в склад за чипс в столичния квартал „Враждебна”, предаде репортер на Агенция “Фокус”. Огромен дим се изви над мястото на огъня.


Техническа неизправност може да се окаже вероятната причина за пожара в столичния квартал „Враждебна”, където се запали склад за чипс. Според някои от работниците – пламъците са тръгнали от мястото на електрическото табло. Това каза комисар Иван Илиев, директор на Столичната пожарна, който е на мястото и лично води действията по погасяване на пожара. По думите на комисар Илиев – цялата конструкция на склада е рухнала за не повече от 10 – 15 минути. Самото хале е с площ три декара. Сигналът е пожара е получен в 10,16 часа. На място са изпратени осем автомобила, плюс два спомагателни с общ състав – 60 пожарникари.
Според комисар Иван Илиев – спасен е резервоарът с нафта, който се намира в близост до склада, както и газови бутилки. Няма пострадали при пожара, а по сведения на собствениците – не липсва никой от персонала, който работи в склада.
Комисар Иван Илиев допълни, че за известно време е имал притеснения за това, че димът ще попречи на работата на летище „София”. Това обаче не се е случило и опасност за работата на летището няма. На въпрос – дали има съмнения, че димът е токсичен, той заяви, че димът не е опасен и живеещите и работещите наоколо няма от какво да се притесняват. По думите му – горяло е палмово масло, с което е правен чипсът.
Не са установени вредни емисии над допустимите концентрации във въздуха в района на пожара в кв. “Враждебна”, съобщи за “Фокус” директорът на “Гражданска защита” Валери Младенов. Спасителен екип на “Гражданска защита” – София град се намира на мястото на пожара на бул. “Ботевградско шосе” в квартала. Те са извършили замерванията и не са установили наличие на вредни вещества. Екипът ще провери и населеното място – самия квартал “Враждебна”. Опасност е обаче фактът, че пушекът се движи в посока запад, т.е. към населеното място. Няма пострадали при пожара.
Сигналът за пожара е получен в 10,16 часа. Десет автомобила са се отправили към огъня.
Близо 15-ина работници са се събрали пред двора, в който продължава да гори склад за чипс. Според работниците – в близост до горящия склад има цистерни с нафта и олио, което се използва за производство на чипс. В самия склад има както готов чипс, така и сурови картофи. Един работник разказа, че след като разбрали за пожара, е влязъл отново в запаленото помещение, за да извади отвътре няколко газови бутилки. Една кола на „Гражданска защита” има на мястото на пожара, над което продължава да се извива гъст пушек. Има две линейки на пожарната, към момента няма информация за пострадали хора. В двора, където гори пожарът, има два или три автомобила, на които пише „Чиочипс”.
Огънят се е разпрострял на площ около 1500 кв. метра.
На място са екипи от огнеборци, 10 противопожарни автомобила, аварийно-спасителен автомобил, пеновоз и две линейки на пожарната. По първоначална информация пожарът е ограничен и няма опасност от разрастването му. Има готовност при необходимост от допълнително водоснабдяване.
Само през май това е трети голям пожар в София, за щастие този път без пострадали хора. На 2 май горя жилищна кооперация, тогава четиричленно семейство скочи от балкона, за да се спаси от пушеците. На 22 май горя къща на ул. "Козлодуй", където пострада един мъж.
Юлиан ХРИСТОВ
 


Сходни връзки

Голям пожар гори в склад за чипс в столицата (ОБЗОР) | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди