изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 00:29 EEST
Замените на имоти ще стават с мнозинство от 2/3 в общинските съвети    
Парламент

Парламентът окончателно прие промените в Закона за общинската собственост. Така rешенията за промяна на характера на имоти от публично-общинска в частна общинска собственост ще се приемат с мнозинство от 2/3 .



До този момент решенията за замени на общински имоти се взимаха с обикновено мнозинство. След промените приети от народното събрание замени ще стават само ако получат подкрепата на 2/3 от общинските съветници в съответната община.

Измененията предвиждат още предоставянето под наем на общински имоти и вещи да стават чрез търг или конкурс.

В общините ще има публичен регистър на разпоредителните сделки с общински имоти, като в него ще се вписва тяхната данъчна оценка и начин на разпореждане, публичен търг, конкурс или решение на общинския съвет.

Десните партии настояваха да се премахне възможността социално слаби да закупуват имоти на преференциални цени, но мнозинството отхвърли искането им. Като мотив за него десните изтъкнаха, че преференциите се използват много често неправомерно и са източник на корупция.

Управляващите решиха социално слабите да имат право да купуват жилище на по-ниски цени, но в срок от 15 години, да нямат право да го продават или отдават под наем.

Bulgarian Post

 


Сходни връзки

Замените на имоти ще стават с мнозинство от 2/3 в общинските съвети | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди