изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 10:50 EEST
ЗЕЕЩА ДУПКА НА ТРОТОАР ЗАСТРАШАВА ПЕШЕХОДЦИТЕ    
НовиниЗа зейната дупка до шахта пред блок №28 по ул. "Кирил и Методий", алармираха наши читатели. Преди две седмици граждани са алармирали общината за нея.

Те не знаят кога и как се е получило пропадането, но ясно е едно - на тротоара пред гаражите на блока има дълбока дупка, непосредствено до шахта. Тя е с диаметър над 20 сантиметра. Преди ден пешеходец е пострадал като в тъмното единият му крак е пропаднал в дупката. Бил е разкървавен, разказаха живеещи в блока и собственици на търговски обекти в гаражите под бл. 28. Те недоумяват защо общината не предприема мерки за отстраняване на застрашаващата живота и здравето на пешеходците дупка, след като тротоарът е публична общинска собственост.
НДТ се обърна за коментар към община Добрич. Оттам информираха, че "След извършената проверка на място Ви уведомяваме, че съгласно чл.7 /2/ от Наредба № 4 от 14.09.2004 г. за условията и реда за присъединяване на потребителите и за ползване на водоснабдителни и канализационни системи /ДВ бр.88 от 08.10.2004 г. / сградната канализационна инсталация и първата ревизионна шахта са собственост на потребителите. Ремонтните работи следва да бъдат извършени от живущите в прилежащата жилищна сграда.
Общите части на сградата, каквато във вашия случай е канализацията, съгласно Закона за собствеността са в съсобственост на отделните етажни съсобственици, притежаващи обособена част - апартамент в сградата.
Правомощието да се вземат решения във връзка с възстановяването и поддържането на общите части на етажната съсобственост е предоставено на мнозинството от членовете на общото събрание, съгласно  чл.8, ал.3.Правилника за управлението, реда и надзора в етажната собственост - ПУРНЕС / обн.ДВ.бр.87 от 2002 г./", се казва в отговор от общината. Собствениците на гаражи обаче се чудят дали ако поставят рекламна табела на същия този тротоар до дупката, общината ще им позволи да не плащат наем.
 


Сходни връзки

ЗЕЕЩА ДУПКА НА ТРОТОАР ЗАСТРАШАВА ПЕШЕХОДЦИТЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди