изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 14:23 EEST
ОРГАНИЗАЦИЯТА НА СЛЯПО-ГЛУХИТЕ В ДОБРИЧ Е СРЕД НАЙ-АКТИВНИТЕ    
Новини"Родени сме за любов" - под това мото премина вчера отбелязването на десетата годишнина от създаването на Регионалната организация на сляпо-глухите в Добрич.

Гости на тържеството за юбилея бяха кметът Детелина Николова и председателят на Националната асоциация на сляпо-глухите в България Димитър Парапанов, Пламен Папазов - технически секретар на спортната федерация към асоциацията, директорът на дирекция "Социално подпомагане" М. Миткова, гости от СИ "Надежда" и много приятели. При откриването на тържественото събрание председателят на организацията Калинка Ковачева сподели, че през 1988 г. организацията е стартирала със 17 ентусиасти, а сега членовете й са 44. С желание и борбен дух те са създали и развиват групи по пеене, спорт. Тя подчерта, че женският отбор на организацията печели първо място на всички състезания. Спортистите от организацията са донесли в Добрич много купи и грамоти. "На 20-ия юбилей всички да сме отново заедно в просторна, нова сграда на сляпо-глухите", си пожела тя. Кметът Детелина Николова поздрави членовете на организацията като им пожела здраве, щастие, благополучие и нови лични и професионални успехи. Тя подари от името на общината безжичен телефон.  Поздравление към организацията в Добрич поднесе и Димитър Парапанов. Той подчерта, че организацията в Добрич е една от първите в страната и от най-активнтите. Неслучайно Калинка Ковачева е носител на златна значка по случай 10-годишнината от създаването на Националната асоциация на сляпо-глухите в България посочи той. Посмъртно той удостои със сребърна значка за принос за развитието на делото на сляпо-глухите и учредяването на националната асоциация Милка Джендова.
 


Сходни връзки

ОРГАНИЗАЦИЯТА НА СЛЯПО-ГЛУХИТЕ В ДОБРИЧ Е СРЕД НАЙ-АКТИВНИТЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди