изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 13:12 EEST
"СЛЪНЧИЦЕ" ОЗАРИ ЗАЛА "ДОБРИЧ"    
НовиниСпектакълът "Изгреяло ми ясно слънчице" заслужи бурните овации на препълнената най-голяма концертна зала в Добрич. Днес в ЦДГ "Слънчице" ще изпратят малките "абитуриенти" в жълти академични облекла. Те ще получат "Харта на възпитания човек". В неделя в детското заведение ще се вихри градинско парти

150 малки танцьори изправиха на крака концертна зала "Добрич", а бурните аплодисменти на публиката дълго не стихваха след края на танцовия спектакъл "Изгреяло ми ясно слънчице". С него Целодневна детска градина отбеляза своя 40-и рожден ден. В спектакъла участваха всички възпитаници на детското заведение. Според специалисти, такава мащабна цялостна сценична изява, реализирана от едно детско заведение, досега не е имало.
Много гости - представители на Общински съвет и община Добрич, на висши, средни и основни училища, на детски ясли и градини, културни институти, обществени организации, родители, приятели и спонсори, посрещна директорът на ЦДГ №10 "Слънчице" Пенка Миланова. Бяха получени много цветя и поздравителни адреси. Лично кметът Детелина Николова бе гост на тържеството. Тя поздрави децата и колектива на детското заведение с юбилея и предстоящия Ден на детето - 1 юни. И пожела на здраве и нови професионални постижения на колектива на ЦДГ №10, а на децата - здраве, щастливо детство и късмет. Кметът обяви, че за празника община Добрич подарява на детската градина пързалка и 1000 лева, с които да се закупи ново оборудване за куклените кътове. Представителят на Общинския съвет Кина Драгнева честити празника на малките слънчица от ЦДГ "Слънчице" и на техните преподаватели и възпитатели като им пожела да бъдат здрави и красиви като слънца. Сред подаръците, които получи за празника си детското заведение е и книжа на Дора Габе "От слон до мравка", илюстрирана от Илия Бешков. Тя е от един от най-новите добри приятели на детското заведение - г-жа Виолета Пенева, родственица на Дора Габе.  
Директорът Пенка Миланова съобщи и добрата вест, дошла току преди започването на концерта. А именно, че вече е одобрен първият проект, разработен от родителското настоятелство в лицето на Сдружение за развитие на деца "Слънчице". Той се нарича "Малкият Оксфорд" и ще осигурява на малките възпитаници на детската градина възможност за спортни занимания по тенис, голф, боулинг, дартс, футбол, а випускниците на детската градина ще бъдат изпращани така, както вече стотици години се изпращат завършващите елитните европейски и американски училища - с тоги и шапки с пискюли на специална церемония.
След края на официалната част цялата зала бе пренесена в слънчевата атмосфера на ЦДГ №10 "Слънчице". Чрез мултимедия бе представено детското заведение, детските групи, колективът му и неговите достижения. А след това на сцената изгря слънце, което пренесе присъстващите в пасторалната идилия на селския двор, за да бъде проследено движението на слънцето през всички сезони. На сцената се представиха всички групи  на детското заведение с отделни танци, вплетени в едно композиционно цяло. Публиката бурно аплодира танците "Слънчеви лъчи", "Цветя", "Насекоми", "Надиграване", "Вода", "земя", "Есенни цветя", "Хоро", "Снежинки" и "Снежни човеци". Впечатляващи бяха изпълненията на малките гимнастички от извънучебната дейност към детската градина с ръководител Г. Илиева от УСШ. За първи път прозвуча и химнът на детската градина - песента "Слънчице" по текст и музика на Ана Бербенкова и аранжимент Георги Георгиев. Концертът завърши с народен пъзел в изпълнение на малките танцьори от групата по народни танци с хореографи Александър Александров и Юрий Митев.
Чисто новите костюми на децата са осигурени от финансиране от родителите и изработени от ТПК "Мир", родители и учители. Декорите на сцената са дело на деца от ателие за рисуване "Стела и Дара" към Младежки дом.    
 След края на концерта нееднократно се чуха много суперлативи за спектакъла. Мнозина споделиха, че той трябва да стане достояние на по-широка публика. Дори имаше коментари, че би било добре, ако представление бъде откупено от обществена или бизнес организация като със средствата се подпомогне детската градина, а на спектакъла бъдат поканени да присъстват всички желаещи. 
Днес празниците в ЦДГ "Слънчице" продължават. В рамките на проекта "Малкият Оксфорд", финансиран по програмата "Финансиране на граждански инициативи в полза на местната общност от бюджета на Община град Добрич", и със спонсорството на "СТАН-1" ЕООД, днес в детската градина ще изпратят на специална церемония випускниците от ІV грпа. В неделя в Деня на детето, в ЦДГ №10 ще се вихри детско парти, на което са поканени родители, приятели и спонсори. Всички прояви  в детската градина - юбиляр, стават възможни,  благодарение на усилията на колектива, на подкрепата от родителите и с голямата помощ на спонсорите. Финансовата помощ е от община Добрич, "Албена" АД
Бизнес център Добрич, "Булмат" ООД, в-к "Нова добруджанска трибуна", групата общински съветници от ГЕРБ, партия ГЕРБ, дамски клуб "Майчина грижа", "Добруджански хляб" АД, "Добруджа кабел" ООД, "Добрич Ойл Агро - Иван Колев", "Джулай" ООД, ЕТ "Стелс-90", "Елпром елтабла" АД, Захарно петле Койчев" , Ет "Кристина", Лайънс клуб, "Тедива" АД, "Панчатантра" ЕООД, "Оникс" ООД, "Птицекланица" АД, "Пътнически превози" ЕООД, Ротари клуб" радио "Добруджа", "Салати Веселина", "Со То Хрома" ООД, "Стан 1" ЕООД, "Сплендид" АД, "Тони шик" , ТПК Наслада 91", "Фарин" АД, "Чико-Емо" - Варна, "ИН-ТРАНС" ООД, "Шеле България" Добрич, нотариус Юлиян Димитров, "Явор 04" ООД. Празниците в детската градина се реализират и благодарение на средствата - 1026 лева, набрани по време на кампанията " С мартенички ЦДГ "Слънчице" подпомага юбилея си". Част от тях са заделени за тържествата по случай юбилея. Предвид многобройните дарители, подкрепили детската градина и сдружение за развитие на деца "Слънчице", с 300 лева от набраните по време на кампанията средства ще се финансира издаването на поетичния сборник на добруджански автори, илюстриран от деца. Неговото издаване също се инициира от сдружение "Слънчице".
 


Сходни връзки

"СЛЪНЧИЦЕ" ОЗАРИ ЗАЛА "ДОБРИЧ" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди