изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 17:49 EEST
С ВИКОВЕ "ИСКАМЕ СИ ТОКА" БЛОКИРАХА ВЛАКА КАРДАМ-СОФИЯ    
НовиниЖивеещите в бившето общежитие по ул. "Калиакра" опънаха нервите на управляващите посред нощ

Около трийсетина наематели на бившето общежитие на Медицинския университет по ул."Калиакра" 54, заедно с 4-5-годишните си деца блокираха релсите пред бързия влак Кардам - София на гарата в Добрич във вторник вечерта 4-5 минути преди тръгването на влака. Повод за протеста им е бил спреният по-рано през деня ток в жилищата им заради неиздължени сметки. "Изведнъж наизлязоха и седнаха по релсите, като викаха "Искаме си тока". Влакът не можеше да тръгне. Хората от транспортна полиция се опитаха да ги убедят да се дръпнат от релсовия път, но не успяха, наложи се да повикаме и служителите на полицията в града. Въпреки това, влакът тръгна с цели 54 минути закъснение" - разказа за НДТ шефът на гарата в Добрич Димитър Василев.
В настъпилата суматоха имало негодуващи пътници от влака, че ще изтърват връзките си на други гари и дори предложения от прозорците на вагоните - да им съберат по десет лв., за да им платят тока. Самите полицаи, дошли да въдворят ред в суматохата, негодуваха, че има хора, които не си плащат електричеството. На място са дошли кметът на Добрич Детелина Николова и зам.-областният управител Михаил Стоев. След проведените посред нощ преговори,  електрозахранването е било възстановено.
За НДТ зам.-областният управител Михаил Стоев съобщи, че само от март досега наемателите имат задължения за ток малко над 17 хил. лв. За наеми неплатените задължения са 7 405 лв. "От компанията има условие, че трябва да бъдат внесени поне 50 %, иначе токът отново ще бъде спрян" - каза още Стоев.
В 10 часа се състоя среща между представители на Инициативния комитет на живеещите в общежитието и областна администрация. След срещата Даниела Иванова, която живее в блока и е майка на шест деца, съобщи, че е постигнато споразумение между двете страни да бъде преразгледана схемата за разпределение на задълженията. "Досега, тъй като електромерът е един, токът се разпределяше в съотношение 60:40, като тежестите са разпределени съответно на база полезна жилищна площ:брой членове на семейство. Така се поучават суми, които не са справедливи. Нашето основно искане е да бъде преразгледана схемата за разпределение, а ние пък поемаме ангажимент до утре /б.а. - днес/ да внесем пари в сметката за ток" - каза Иванова.
 


Сходни връзки

С ВИКОВЕ "ИСКАМЕ СИ ТОКА" БЛОКИРАХА ВЛАКА КАРДАМ-СОФИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди