изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 12:52 EEST
САГАТА С ОБЩЕЖИТИЕТО ПО УЛ. "КАЛИАКРА" "Е.ОН" ОТНОВО СПРЯ ТОКА ЗАРАДИ НЕПЛАТЕНИ СМЕТКИ    
Новини"Е.ОН - България" вчера отново спря тока на бившето общежитие, намиращо се на ул. "Калиакра" 54, бл.1 в Добрич, заради неплатени сметки. Това съобщиха от пресслужбата на енергийната компания.

Оттам припомнят, че общежитието има задължения в размер на над 79 хил. лв., като 17 хил. лв. са напрупани от началото на февруари до сега. От тогава партидата, по която се плаща потреблението на общежитието, се води на Областна администрация - Добрич. Първото спиране на електрозахранването в сградата бе на 28 май. Същата вечер живеещите излязоха на протест, спряха движението на бързия влак Кардам - София, като седнаха на релсите. Последваха среднощни преговори, които доведоха до възстановяване на захранването, след което в следващите два дни Инициативен комитет от населяващите общежитието и областният управител д-р Ердинч Хаджиев подписаха споразумение за издължаване към компанията, като според друга от клаузите на документа се удовлетвори искането на хората за преразглеждане на механизма на разпределение на сумите за консумирани ток и вода.
В рамките на преговорите бе договорено половината от натрупаното от февруари до сега задължение да бъде внесено до петък включително, припомнят още от "Е.ОН", като допълват, че фирмата е изпълнила поетия си ангажимент да възстанови електрозахранването на сградата още същия ден. За съжаление, уговорката за плащане за пореден път не е била спазена, което е довело до новото прекъсване на тока.
От областна администрация заявиха, че до обяд вчера са били събрани и платени  едва 3 043 лв. за ток. В същото време експерти подготвяха справка и за некоректните платци на наеми от общежитието, като предстои те да получат заповеди за изваждане от жилищата.
От Инициативния комитет на живеещите съобщиха, че проблемът трябва да бъде решен вътрешно, между тях, защото след протеста им на гарата основното им искане е било удовлетворено. Обитателите на общежитието са получили вчера и предупреждение от органите на реда - да не организират и да не се включват в незаконни стачни действия.
 


Сходни връзки

САГАТА С ОБЩЕЖИТИЕТО ПО УЛ. "КАЛИАКРА" "Е.ОН" ОТНОВО СПРЯ ТОКА ЗАРАДИ НЕПЛАТЕНИ СМЕТКИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.13 секунди