изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 16:49 EET
ДКЕВР ПРЕДЛОЖИ НОВИ ЦЕНИ НА ЕЛЕКТРОЕНЕРГИЯТА ПО ВРЕМЕ НА ОТКРИТО ОБСЪЖДАНЕ    
НовиниОт пресцентъра на "Е.ОН - България" съобщиха, че на провело се вчера  открито обсъждане, ДКЕВР е обявила намерението си да увеличи цената на електроенергията за крайните потребители с 19.4%, което е с около 4 лв. на месец за средния битов клиент.

 От компанията добавят, че въпреки това, тя няма да получи приходи от това увеличение, като допълват, че допълнителните средства, които клиентите на компанията ще трябва да плащат, покриват увеличените цени на производителите на електроенергия и НЕК. На практика, клиентите на Е.ОН България ще плащат по-високи цени, но тези суми няма да бъдат в полза на компанията, тъй като увеличените цени за клиентите се прехвърлят директно на производителите и НЕК под формата на по-висока цена за електроенергия. По този начин електроразпределителните компании на практика се превръщат в събирачи на пари за НЕК и производителите.
От "Е.ОН" информират още, че за пореден път държавната комисия не е взела под внимание инфлацията и желанието на "Е.ОН България" да модернизира електроразпределителната мрежа, увеличението на цените на суровините и производствените материали, както и необходимото увеличение на заплатите за последните 3 години (14% за 2006 година, 21% за 2007 година и 28% за 2008 година), което беше единственият начин да се гарантира сигурността на електроснабдяването и да се избегнат протестни действия. С предложението на държавата продължава тенденцията от последните 3 години за липса на реално увеличение на цените за компаниите, твърдят още от "Е.ОН България". Компанията е поискала средно токът да скочи с 10,9 %, но комисията е одобрила едва 0,7% от поисканото увеличение. Поради тази причина ще има пряк ефект върху модернизацията, твърдят още от дружеството.
"Е.ОН България" е заявила средно 93 млн. лв. средно годишни инвестиции за следващите 5 години (465 млн. лв.), които комисията е намалила до 59 млн. лв. средно годишно (295 млн. лв. за следващите 5 години). От фирмата допълват, че подобно решение за цените ще направи невъзможно компанията да продължи със своите планове за подобряване качеството на обслужване на клиентите, което е един от заявените приоритети на дружеството.
 


Сходни връзки

ДКЕВР ПРЕДЛОЖИ НОВИ ЦЕНИ НА ЕЛЕКТРОЕНЕРГИЯТА ПО ВРЕМЕ НА ОТКРИТО ОБСЪЖДАНЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди