изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 00:39 EEST
29 ЗРЕЛОСТНИЦИ НЕ СЕ ЯВИХА НА ВТОРАТА МАТУРА    
ОбразованиеВтората задължителна матура за завършващите 12 клас се проведе вчера. Зрелостниците се явиха на изпит по избран от тях предмет.

Те имаха възможността предварително да изберат между 13 предмета - чужд език, математика, физика и астрономия, биология и здравно образование, химия и опазване на околната среда, история и цивилизация, география и икономика и предметен цикъл "Философия". Чуждите езици са английски, немски, френски, руски, италиански и испански. За всички 13 предмета предварително бяха подготвени два варианта - първи /жълт/ и втори /син/. Изтеглен бе вторият вариант.
29 завършващи в Добричка област вчера не се явиха на матура, съобщи за НДТ началникът на Регионалния инспекторат по образованието Рина Иванова. Неявилите се на втория изпит и 50-те, които не държаха задължителния първи - по български език и литература, ще получат удостоверения за завършен 12 клас. По данни на инспектората, в учебните заведения в областта вчера не са констатирани нарушения.
Както НДТ вече писа, в Добричка област най-предпочитана от зрелостниците бе географията, за нея бяха подадени 710 заявления за явяване на изпит. Знания по математика предварително пожелаха да покажат 304 зрелостници, по биология и здравно образование - 292, по история - 183, по философия - 165, по физика и астрономия - 30. Общо 290 младежи са предпочели за втори задължителен изпит западен език. Най-малко бяха подалите заявления за химия и околна среда. НДТ

 


Сходни връзки

29 ЗРЕЛОСТНИЦИ НЕ СЕ ЯВИХА НА ВТОРАТА МАТУРА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.16 секунди