изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 19:54 EEST
В СЛЪНЧЕВИ ТОГИ ИЗПРАТИ ВИПУСКНИЦИТЕ СИ ЦДГ "СЛЪНЧИЦЕ"    
Новини"Довиждане детска градина, с добро да си спомняш за нас!" - с тези думи  един от малките випускници на целодневна детска градина №10 "Слънчице" се раздели със забавачницата, готов да прекрачи прага на училището.

Друг от малките абитуриенти сподели, че ще запомни детската градина с добрите госпожи и със слънчевите усмивки на децата в ЦДГ "Слънчице". Това се случи по време на церемонията по изпращане на зрелостниците от ІV група на ЦДГ №10. Тя се реализира в рамките на проекта на Сдружение за развитие на деца "Слънчице" "Малкият Оксфорд", одобрен по програмата "Финансиране на граждански инициативи в полза на местната общност от бюджета на Община град Добрич". Следвайки традициите на престижните университети като Оксфордския, които датират от векове, малките зрелостници бяха облечени в академични облекла, които включват задължителния комплект от тога, шапка и пискюл. Те са жълти на цвят, като слънцето. Също в тоги с шапки с пискюл, но в бордо, бяха и учителките на випускниците от група "Звездичка" -  Гергина Маринова и Маринела Василева. Те връчиха на преподавателките от ІІІ група комплекта от книжки "Аз ще бъда първолак", по които да се подготвят следващите зрелостници на детската градина. Всички деца от групата получиха от зам.-кмета Камелия  Койчева удостоверение за успешно завършена подготвителна група, а от директора на детската градина Пенка Миланова Харта на възпитания човек. Верни на академичните традиции, в края на церемонията малчуганите хвърлиха шапки във въздуха с радостни възгласи на бъдещи ученици. На церемонията присъстваха още представители на Висше Училище Международен Колеж и СОУ "П. Р. Славейков", които са партньори по проекта на Сдружение за развитие на деца "Слънчице", както и на училищата, където ще учат от следващата учебна година зрелостниците на ЦДГ "Слънчице".
 


Сходни връзки

В СЛЪНЧЕВИ ТОГИ ИЗПРАТИ ВИПУСКНИЦИТЕ СИ ЦДГ "СЛЪНЧИЦЕ" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди