изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 10:41 EET
ЦЯЛО ДЕНОНОЩИЕ ИЗДИРВАХА ИЗЧЕЗНАЛО 2-ГОДИШНО ДЕТЕ    
Ред и сигурност2-годишно момченце от тервелското село Честименско е било издирвано в рамките на цяло денонощие, след като родителите му го оставили без надзор, съобщиха от областна дирекция "Полиция" в Добрич.

Енгин Джингиз бил единственото дете в семейството на Недялка Райчева /на 20 години/ и 21-годишния Джингиз Севзгин. На въпросната дата родителите му се качили на каруца и отишли да копаят царевица край селото. Отначало малчуганът се въртял край тях, но после се изморил. Около 11 часа майка му го приспала край нивата. Половин час по-късно Недялка отишла да го нагледа и видяла, че го няма. След като с бащата го търсили безуспешно, бил подаден сигнал в местното полицейско управление.
Незабавно след получаване на съобщението за изчезването на детето са организирани мащабни оперативно-издирвателни мероприятия. Уведомени са и съседни районни полицейски управления и кметствата на близките села от общините Тервел и Алфатар. За издирването на Енгин са използвани хеликоптер и следови полицейски кучета. В търсенето му са се включили ловци и обикновени хора, които цяла нощ не мигнали и го дирили на фарове и с фенери. Полицаите започнали работа по всички възможни версии за изчезването му, включително и да е било нападнато от чакали.
Малчуганът е намерен около 13,30 часа на 2 юни в гориста местност - на 1,5 км от мястото на изчезването. Открит е от Тодор Дичев и Златин Иванов - служители на РПУ - Тервел, и местен ловец. Намереното момче било дехидратирано и на ръба на физическите си сили. Незабавно е откарано от полицейски служители в Центъра за спешна медицинска помощ в Тервел, откъдето след обстоен медицински преглед е предадено на родителите му в добро здравословно състояние. Според полицията, престой в гората още няколко часа би довел до фатален край за детето. Установено е, че спрямо Енгин не е упражнено насилие.
Ръководството на областна дирекция "Полиция" в Добрич изказва благодарност на всички полицейски служители и граждани, които са участвали в операцията по спасяването на  живота на двегодишното дете. НДТ

 


Сходни връзки

ЦЯЛО ДЕНОНОЩИЕ ИЗДИРВАХА ИЗЧЕЗНАЛО 2-ГОДИШНО ДЕТЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди