изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 15:15 EEST
ОБУЧАВАТ ДОБРОВОЛЦИ КЪМ СЪЮЗА НА ИНВАЛИДИТЕ    
Новини40 представители на хората  с увреждания от  областите  Добрич, Варна, Шумен и Търговище, които са членове на местни организации на Съюза на инвалидите в България, ще могат да участват в обучение. То ще се проведе от 11 до 13 юни в "Златни пясъци".

В него ще могат да участват и представители на местната администрацията. Форумът се организира от Съюза на инвалидите в България, който е член на Европейския форум на хората с увреждания. Обечението е по линия на проект "СИБ - модерна европейска организация - коректив и партньор на местната администрация", осъществяван с финансовата подкрепа на ОП Административен капацитет, съфинансирана от ЕС чрез ЕСФ. То е под мотото "Модерна европейска организация" и включва три модула, свързани с темите за достъпна жизнена и архитектурна среда, възможности за  образование и професионална    подготовка на лицата с увреждания, трудова заетост за лицата с намалена работоспособност, социално-икономическа  защита на хората с увреждания. Участниците ще придобият знания в една нова за страната ни сфера като застъпничеството, ролята му за промяната на политики, цели на застъпническата кампания, властова динамика, стратегическа комуникация, разработване и предаване на послание и план за застъпническа кампания, изграждане на мрежи и коалиции. Обучението на доброволните сътрудници ще се проведе от специалисти в областта на социалната практика и стратегическото планиране, които са преподаватели във ВУЗ и представители на НПО като Евгени Дайнов, Румян Сечков, Ирен Стефанова и др.
Целта на проекта е да подготви 500 доброволни сътрудници на Съюза на инвалидите в България за застъпническа дейност и лобиране за правата на хората с увреждания, да набере и анализира информация за основните проблеми на тези граждани и да разработи стратегия за развитието на СИБ именно като модерна европейска организация.
 


Сходни връзки

ОБУЧАВАТ ДОБРОВОЛЦИ КЪМ СЪЮЗА НА ИНВАЛИДИТЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди