изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 06:27 EEST
ОТ ДНЕС АЛБЕНА Е ДОМАКИН НА MEDIAMIXX'08    
Новини14-ото издание на най-голямото медийно събитие в Източна Европа ще продължи до 8 юни. За първи път медийният фестивал ще връчи две награди за цялстен принос и "Награда на публиката"

Медийният фестивал "Mediamixx'08" ще се проведе от 4 до 8 юни в курорта Албена. Това е неговото 14-о издание. През тази година организаторите му го пренесоха в интернет пространството. Сайтът на медийния форум www.mediamixx.info дава възможност на всички посетители да се запознаят в детайли както с участниците в първия Mediamixx Конгрес и всички фестивални активности, така и да наблюдават от близо конкурсната надпревара, да видят on-line програмите, участващи в нея и най- вече - да гласуват за своя фаворит. Събралите най-много гласове медийни продукти ще бъдат отличени с Наградата на публиката, която ще се връчи за първи път тази година в рамките на Mediamixx'08, информират организаторите. Гласуването on-line ще бъде прекратено два часа преди обявяванет на победителите във всяка отделна категория, а носителите на приза "Наградата на публиката" ще бъдат анонсирани по време на церемониите по връчването на първите награди във всеки раздел. Освен информация за конкурсната програма и участниците в нея, сайтът на фестивала дава детайлна информация за членовете на журито, участниците в конгреса, програмата на форума и онези актуални теми и проблеми, по които ще дискутират едни от най-изявените международни медийни експерти. Сайтът на Mediamixx'08 е и мястото, на което са представени тазгодишните носители на наградата за цялостен принос в развитието на медиите. Както вече бе съобщено, за първи път тази година Mediamixx ще връчи не една, а две такива награди - на Димитри Иванов и Робърт Дорнхелм. Тъй като номинираният за Оскар, Еми и Златен лъв и носител на редица престижни международни награди австриец с румънски произход Робърт Дорнхелм няма възможност да присъства на гала церемонията, наградата ще му бъде връчена от заместник-министъра на културата Явор Милушев на специална церемония на 5 юни от 20.30 часа в Двореца в град Балчик.  Милушев е натоварен и с отговорната задача да връчи още една награда - "Crossing Cultures" Award. Тя се дава на Vienna Insurance Group за активната социално-отговорна политика на компанията в Централа и Източна Европа, която с времето е изградила мост на мир и разбирателство между различните култури.
Всички участници ще представят с 5 до 10-минутна презентация своите медийни продукти, участващи в конкурса, пред аудиторията на фестивала и съответните журита. 5 членно жури, поканено за всяка една от категориите, ще оценява професионализма на медийните продукти. Фестивалните категории са 6, те имат по няколко подсекции, за да обхванат многообразието на медийната сфера. Забавни програми за телевизия и 3G Формат; ТВ новини и документални филми. Във всяка от шестте категории ще бъде излъчена нова награда - Награда на публиката.
За втора поредна година в рамките на Мediamixx '08 ще бъде връчена и наградата "Най - добър млад журналист", инициирана от Tullamore Dew. Участниците в конкурса са номинирани от името на главните редактори на медиите, за които те работят и са на възраст до 30 години. Идеята на втората поредица на "Тullamore Dew best young journalist award" е с всяка изминала година да създава традиция в развитието на младата журналистика в България. В рамките на Mediamixx'08 за пореден път тази година ще се проведе и редовната годишна среща на АБКО /Асоциацията на българските кабелни оператори/. Тя ще се състои на 6 юни от 12.00 ч до 18.00 часа във Вариете - театър Албена, където ще се проведат и други от проявите като конгрес, пазар, журиране и презентации.
Традиционните забавления също няма да липсват. За разлика от предишни години, когато предпочитано място за партита бе известният като "Фестивален плаж", тази година желанието на големите медийни компании е насочено предимно към изцяло обновената дискотека "Горски цар". Тя заедно с друго добре познато заведение - "Ганвие", ще бъдат домакини на партитата на Българската уеб асоциация, ТВ 2, Нова +, Fox International, Диема Груп, ВАЦ и други. Станалият неизменна част от фестивалното забавление пиано-бар също няма да липсва. Тази година той ще бъде в сградата на КИЦ в центъра на курорта Албена.
 


Сходни връзки

ОТ ДНЕС АЛБЕНА Е ДОМАКИН НА MEDIAMIXX'08 | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди