изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 17:53 EET
АЛБЕНА ОТНОВО Е С НАГРАДА "СИН ФЛАГ"    
НовиниОбщо осем плажа взеха наградата "Син флаг" за тази година, съобщиха централни медии, позовавайки се на българското движение, което е представител на програмата в България.

Това са плажовете на Дюни, Созопол - "Харманите", Поморие-изток, Слънчев бряг, "Венид бийч" - Свети Влас, Албена, Ривиера, Слънчев ден. Син флаг взе и яхтеното пристанище в Свети Влас "Марина Диневи". Международната награда съществува вече 20 години и е една от програмите на Фондацията за екологично образование. Плажовете кандидатстват и първо по оценката на национална комисия, а след това и на международна, получават синия флаг. Наградата се дава на онези плажове, които отговарят на определени критерии, разделени в четири групи - качество и чистота на водата, информационно оборудване, управление и сигурност. При подготовката за кандидатстване плажовете получават насоките и критериите, към които трябва да приведат работата си. След това, след започването на сезона, анонимни групи от експерти инспектират плажовете и проверяват дали те спазват изискванията на синия флаг. Синият флаг се дава всяка година. Миналата година носителите на наградата бяха с два повече. Марината на Диневи пък получава отличието за втора година. Системата за оценка на плажовете е популярна сред чуждите туристи и наличието на син флаг понякога влияе в случаите, когато чужденците избират място за почивка, обясняват от дружеството в България. Флагът важи като европейски стандарт, но постепенно се разпространява и извън границите на Евросъюза. В България "Син флаг" се присъжда от 1995 г. Първият курорт, получил тогава отличие, е Слънчев бряг.
 


Сходни връзки

АЛБЕНА ОТНОВО Е С НАГРАДА "СИН ФЛАГ" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди