изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 04:54 EEST
78 ЛАПТОПА ПОЛУЧИ ПМГ "ИВАН ВАЗОВ" ПО ПРОЕКТ НА МОН    
Новини 78 лаптопа "Хюлет Пакард", всеки от по около 1 500 лева, 26 настолни компютъра, 16 проектора и осигурен безжичен интернет получи Природо-математическа гимназия "Иван Вазов" по проект "Доброто за и в българското образование", защитен пред Министерството на образованието и науката. Това съобщи на пресконференция директорът на учебното заведение Галин Канев.

Той посочи, че проектът е спечелен по няколко причини - гимназията има най-много ученици в региона на всички нива - от 5 до 12 клас, има доказали професионализма си преподаватели и отлично представящи се в различни форуми ученици. От МОН по същата програма техника са получили общо 30 училища в страната, повечето математически гимназии.

Една от основните цели на проекта е използването на компютърна техника от преподавателите. Така всеки от тях ще получи персонален лаптоп. Благодарение на новата придобивка учителите ще имат възможността да нанасят всеки ден оценки, отсъствия, закъснения в електронния дневник, който е в създадения преди две години сайт на ПМГ "Иван Вазов". Ще имат достъп до изградената вече в България национална образователна мрежа, която разполага с електронни учебници и материали. През летните месеци ще се проведе обучение на част от преподавателите, които после ще обучат своите колеги. Софтуерът ще бъде предоставен от МОН.

В момента гимназията разполага с три компютърни кабинета, с 26-те настолни компютъра ще се изгради четвърти - за чуждоезиково обучение, каза още Галин Канев. В момента се водели преговори с издателство на учебници по английски език - за осигуряване на аудио и видео материали. Директорът на математическа гимназия посочи, че в момента чуджоезиковото обучение е застъпено от 5 до 12 клас, през целия период учениците имат 2 000 часа. 

В гимназията спряха да се губят бележниците, съобщи още Галин Канев. Той поясни, че преди на учебна година са "изчезвали" поне по десетина книжки с оценки. Причина за това - учениците да спрат да губят бележниците, бил сайтът, в чийто електронен дневник се качват всички оценки и отсъствия. По този начин родителите имат възможността да се запознават с успеха на децата си. С въвеждането на електронния дневник не може да има и дубъл бележници. Информираността на родителите за успеха и поведението на учениците ще се повиши благодарение на лаптопите, категорични са от ръководството на гимназията. НДТ

 

СНИМКА

 


Сходни връзки

78 ЛАПТОПА ПОЛУЧИ ПМГ "ИВАН ВАЗОВ" ПО ПРОЕКТ НА МОН | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди