изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 17:42 EET
МОСВ РАЗПОРЕДИ ПРОВЕРКИ ПО НАТУРА 2000    
ЕкологияНа сайта си Министерството на околната среда и водите публикува съобщение, че министър Чакъров е разпоредил проверки по регионалните инспекции в най-чувствителните зони във връзка с изграждането на екомрежата НАТУРА 2000.

Целта на проверките е да се установи дали е отчетен комулативният ефект при оценките на проектите за съвместимост с екомрежата. От ведомството информират още, че специално е разпоредена от министъра и проверка на Калиакра, където се изгражда ветроенергиен парк от компанията "Инос". Резултатите от нея трябва да са готови до следващата седмица и ако се установят сериозни нарушения, може да се стигне и до отнемане на разрешителни, е заявил министър Чакъров. МОСВ подготвя законодателна инициатива за ограничаване употребата на найлонови торбички в страната, става ясно още. Извършени са проучвания от експерти на практики в други страни как се постига това. Според министъра, при всички случаи трябва да се предвиди употребата на хартиени опаковки и на такива от материали, които могат да бъдат по-лесно рециклирани и оползотворявани, тъй като пластмасата се разгражда в природата за стотици години.
 


Сходни връзки

МОСВ РАЗПОРЕДИ ПРОВЕРКИ ПО НАТУРА 2000 | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди