изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 02:53 EEST
Малкият Ердоган бил убит, за да не се мъчи    
Ред и сигурност
Постоянна мярка "задържане под стража" наложи днес Окръжният съд в Разград на 71-годишния Емин Еминов от село Лудогорци.


Той е обвинен за това, че на 30 май т.г. умишлено е умъртвил осемгодишния Ердоган Зикри Шабан от село Подайва, предаде БТА. Трупът на момчето бе открит на 2 юни във външната тоалетна в двора на къщата на Еминов с прерязано гърло и фрактури на черепа. От двайсет дни обвиняемият живеел на семейни начала с бабата на детето.
При разпита Еминов е направил самопризнания, посочил и съучастници, каквито според окръжния прокурор на този етап не са установени. Мотивът за убийството, който възрастният мъж изтъкна пред съда, бе: "убих го, за да не се мъчи". Прокурорът по делото заяви, че детето е убито "съчетано" с твърд предмет и режещ инструмент. Близки на семейството не се поколебаха да кажат, че Ердоган първо е удрян с чук, а доубит с ножа. Направената психологична експертиза на Емин Еминов сочи, че той е вменяем и силно агресивен.
Извършеното деяние предвижда лишаване от свобода от 15 до 20 г., доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна. Решението на Разградския окръжен съд може да се обжалва в тридневен срок пред Апелативен съд-Варна.
При извършения в сряда оглед, от същата тоалетната, в която е намерен трупа на детето, е изваден и нож, с който се предполага, че е било убито. В тоалетната яма са открити и части от човешки скелет. Емин Еминов признал, че намерените кости са на сина му - Исмаил Еминов, който е в неизвестност от две години и е бил обявен за издирване. Еминов се признал за виновен и за второто престъпление. Очаква се да му бъде повдигнато ново обвинение за убийство.
71-годишният Еминов е признал пред прокуратурата, че той е изхвърлил трупа във външната тоалетна в двора на дома си в Лудогорци. Признанието е направено непосредствено преди съдебното заседание за определяне на мярка за неотклонение в Разградския окръжен съд. Затова това обвинение не бе включено като мотив в искането на окръжния прокурор Огнян Дамянов.
Старецът е завършил четвърти клас, не говори добре български език и недочува, затова служебният защитник му повтаряше въпросите на магистратите. На въпрос иска ли да остане в ареста или да му бъде наложена по-лека мярка, Еминов отговори: „Както искате”.
dir.bg
 


Сходни връзки

Малкият Ердоган бил убит, за да не се мъчи | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди