изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 08:21 EEST
БЮЛЕТИН НА ”ПОЛИЦИЯ” – ДОБРИЧ    
Ред и сигурност

През изминалато денонощие на територията обслужвана от ОД ”Полиция” – гр. Добрич е регистрирано     едно престъпления.



  На 05 юни 2008 година, след проведени оперативно – издирвателни мероприятия, организирани от служители на сектор “Криминална полиция” при Първо РПУ – Добрич е установен 29 – годешен жител на гр. Добрич, с инициали А.В., обявен за местно издирване.  Лицето  е издирвано от служителите на полицията във връзка със следствено дело в ОСл.С – Добрич.

            Предаден е на ОЗ”Охрана” – Добрич.

 

            През  денонощието на територията на област Добрич са регистрирани три пътно-транспортно произшествия. Пътните инциденти са станали в гр.Добрич/1/ и на територията на общините Генерал Тошево/1/ и Шабла/1/.

                На 05. юни 2008 година, около 18.30 часа в гр. Добрич, от полицейски автопатрул на Първо РПУ – Добрич е установен 37 – годишен водач от гр. Добрич, с инициали А.В., управлявал лек автомобил “ВАЗ”, след употреба на на алкохол над 1.2 промила. Техническото средство с което е изпробван водача е отчело 2.38 промила. Непосрествено преди установяването на наличието на алкохол, А.В. е допуснал пътен инцидент / последователно се удря в бетонна ограда и паркиран лек автомобил/. В резултат на инцидента е получил комоцио. Оставен е под лекарско наблюдение в отделението по Неврохирургия при МБАЛ – Добрич. Няма опасност за живота му. По надлежният ред на водача е взета кръвна проба.

                ОД”Полиция” – Добрич за пореден път напомня на водачите, че управлението на моторно – превозно средство след употреба на алкохол над 1.2 промила е престъпление по чл. 343 “Б”, ал.1 от НК.

           

          Поделенията  на ОД”ПБЗН”– Добрич са участвали в гасенето на два пожар, съответно  в гр. Добрич и в гр. Ген. Тошево.   При пожарите няма нанесени материални загуби.

           

                               С Ъ О Б Щ Е Н И Е

 

 

В последните години децата научават много за борбата с огнената стихия, благодарение на членуването им в отрядите “Млад огнеборец”. Инициативата “Млад огнеборец” е едно добро огнище за разкриване на потенциалните възможности на подрастващите деца. Тази извънкласна дейност развива физическите и умствени възможности на малките огнеборци. Тя дава възможност да се демонстрират спортните заложби на едно дете и перспективата да сбъдне своята мечта. Уменията, придобити в този спорт, винаги ще са полезни в живота на човек.

Състезанията на младите огнеборци протичат в няколко кръга – общински, областен и републикански. Победителите в проведените 28 областни състезания вземат участие в републиканското състезание.

Деветите републикански състезания на младежките противопожарни отряди “Млад огнеборец” – Албена 2008г. се провеждат под патронажа на министъра на вътрешните работи Михаил Миков и за пореден път любезен домакин на състезанието е КК“Албена”. Съорганизатор – Министерство на образованието и науката. С подкрепата на ДАМС и БФППС. 

Тържественото откриване на състезанието е на 09.06.2008г. от 10.00 часа, когато е предвидено и освещаването на Представителното знаме на МПО “Млад огнеборец”. Мястото е между информационния център и голф игрището пред хотел “Добруджа” в КК“Албена”.

Надпреварата между младите огнеборци ще започне със старт в дисциплината “Бойно разгръщане на състезателна пътека” – Стадион “АЛБЕНА 1”.

В 12.00 часа е предвидена пресконференция на организаторите.

Вторият състезателен ден – 10.06.2008г. започва със старт в дисциплината “400 метра щафетно бягане с препятствия”  - Стадион “АЛБЕНА 1” в 10.00 часа.

Тържественото закриване на състезанието и награждаването на победителите ще бъде от 16.30 часа между информационния център и голф игрището пред хотел “Добруджа” в КК “Албена”.

Каним всички, желаещи да присъстват на състезанията и да окуражават младите ни огнеборци в надпреварата, да заповядат в КК “Албена” на 9 и 10 юни.

 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА ”ПОЛИЦИЯ” – ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди