изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 19:20 EEST
КАВАРНА ПОДАРИ НА ДОБРИЧ "ПРИСТИГАЩО КИНО"    
КултураВъв вторник във физкултурния салон на СОУ "П.Р. Славейков" ще гостува проектът на режисьора Андрей Слабаков.

Зрителите на Добрич ще могат да видят най-новия филм на твореца "Хиндемит", чиято премиера ще се състои през есента. Прожекциите са напълно безплатни и ще са две на брой, като билетите са откупени от община Каварна, която подарява на добричлии възможността да видят най-новите български ленти.
Проектът на Андрей Слабаков "Пристигащо кино" стартира от събота от Каварна. Пред журналисти авторът му сподели, че идеята е да се върне българското кино там, където му е мястото - в киносалоните. "За една година ще обиколим 140 града в страната, като за старта сме подготвили 4 нови български филма - "Дзифт" на Явор Гърдев, "Малки разговори" на Владимир Краев, "Пазачът на мъртвите" на Юлиян Симеонов и най-новата ми лента, чиято премиера ще се състои през есента - "Хиндемит"."
Във всеки от градовете, където ще спира "Пристигащо кино",  ще има по две прожекции дневно. Билетите са по 2 лв. за пенсионери и ученици, а за останалите - по 3 лв., каза още Слабаков. Още една амбициозна задача си е поставил авторът - да върне актьорите при публиката. "Защо не върви българското кино - защото българските зрители не ни познават. За да преодолеем тази празнина, навсякъде ще водя със себе си във всеки един град поне по двама актьори, за да ни познава публиката" - каза още Андрей Слабаков. "Пристигащо кино" пътува не само в градовете. Български филми с английски субтитри ще се прожектират и в комплексите "Русалка" и "Дюни". Тръгваме от Каварна, защото Цонко Цонев има отношение към културата, следват Шабла, Балчик, допълни още Слабаков.
Преди 20 години броят на кината в България е бил 3000. В момента киносалоните са около 40, затова екипът сам носи екран с размери 3/4 метра и видеопроектор, така че да може да покаже най-новите български филми дори и във физкултурен салон.
 


Сходни връзки

КАВАРНА ПОДАРИ НА ДОБРИЧ "ПРИСТИГАЩО КИНО" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди