изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 18:21 EEST
ЛИТЕРАТУРНИЯТ КРИТИК Ц. ЦОНЕВ ПРЕДСТАВИ "СОЦРОМАН"    
КултураНа банички с боза и вафли с лимонада

По този нестандартен начин се опита да върне назад във времето дошлите на представянето на книгата му авторът Димитър Шумналиев, който написа един от най-добрите 20 романа за миналата година у нас - "Соцроман". В ролята на литературен критик се представи домакинът - градоначалникът на Каварна Цонко Цонев. След като представи книгата, самият автор възликна: "От сърце благодаря на критика Цонко Цонев. Цонко, пиши по-често".
На събитието присъстваха членове на СЕМ, професорите Надежда Сейкова и Петър Петров, много интелектуалци. Самият автор Д. Шумналиев заяви, че е написал книгата, защото смята, че е продукт на една система и има късмета да живее в друга. "В книгата ми, която не е автобиография, няма отклонения от реалното и тя е отражение на онова време. В нея разказвам за първите на БКП, които после станаха първите демократи" - сподели авторът. Всички присъстващи в залата се върнаха в годините назад и по още един оригинален начин - на всеки, дошъл на представянето, бе завързана пионерска връзка. Рок-кметът Цонко, който също носеше пионерската връзка, пък накара залата да стане на крака и изслуша българския химн в изпълнение на култовата банда "Меноър".
 


Сходни връзки

ЛИТЕРАТУРНИЯТ КРИТИК Ц. ЦОНЕВ ПРЕДСТАВИ "СОЦРОМАН" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди