изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 20:05 EEST
20 ЧАСА ИЗДИРВАХА СТАРИЦА    
Ред и сигурностВ продължение на 20 часа бе издирвана възрастна жена от балчишкото село Пряспа, която се изгубила и не могла сама да се прибере в дома си, съобщиха от областна дирекция "Полиция" в Добрич.

Сигнал за изчезването на 86-годишната М. Д. е подаден в полицейското управление в Белия град от кмета на Пряспа. По думите му, тя излязла от дома си и е в неизвестност.
 След получаването на сигнала са организирани незабавни оперативно-издирвателни мероприятия за установяване на местонахождението на възрастната жена. В предприетото щателно претърсване на землището на с. Пряспа са се включили полицейски сили на РПУ-Балчик, Второ РПУ, областна дирекция "Полиция" и служители на "Гранична полиция" в Белия град. В търсенето на жената е използван автомобил, оборудван с мобилна термо-визионна камера, както и полицейски следови кучета. Обхваната е площ с периметър над десет километра. Старицата е открита около 18.30 часа на 6 юни в пшеничен блок, намиращ се на осем километра от с. Пряспа. Жената била крайно изтощена и лежала на земята. Установено е, че М. Д. е загубила ориетация и не могла сама да се прибере. Поради възрастта и 20-часовия престой на открито е съществувала реална опасност за живота й. Заведена е в дома й в с. Пряспа.
 В рамките на миналата седмица това е втори случай в Добричка област, при който благодарение на положените изключителни и навременни усилия от служителите на полицията е спасен човешки живот. Само преди дни - на 2 юни, след мащабни оперативно-издирвателни мероприятия в гориста местност, в землището на тервелското село Честименско бе открито изчезнало преди повече от денонощие 2-годишно дете. То също е било на ръба на физическите си сили и дехидратирано, имало реална опасност за живота му. НДТ

 


Сходни връзки

20 ЧАСА ИЗДИРВАХА СТАРИЦА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди