изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 03:10 EEST
26 НАГРАДИ СПЕЧЕЛИХА ПРЕЗ СЕЗОНА ТАЛАНТИТЕ НА "САРАНДЕВ"    
КултураСъс страхотен концерт зарадваха добричлии в петък талантливите възпитаници на поп-рок студио "Сарандев" при младежки център "Захари Стоянов" в Добрич.

На сцената, под бурните аплодисменти и възгласи на публиката, се представиха 14-те младежи, прославили града ни в редица международни и национални музикални надпревари. Поднесен бе венец от изпълнения на най-прекрасните песни от българската и световна популярна музика. Концертът бе посветен на 10-ата годишнина откакто студио "Сарандев" се ръководи от д-р Божана Байчева - зам.-директор на Колеж-Добрич. С него по традиция бяха закрити и Епископ-Константиновите дни. Сред гостите бяха зам.-кметът на Добрич Камелия Койчева и заместник-директорите на Колеж-Добрич, доц. Славка Славова и гл. ас. Живка Илиева. С изпълненията си поздрав към присъстващите отправиха и страхотните танцьори от хип-хоп формация " "NNS Crew" при младежкия център с ръководител Меглена Георгиева, и вокалната изпълнителка от Силистра Ели Раданова.
В над 30 национални конкурси и фестивали са участвали през 10-те години възпитаниците на "Сарандев", равносметката показва, че завоюваните от тях награди са над 150, от които 5-6 Гран при, множество първи, втори и трети места. Голяма част от възпитаниците на поп-рок студиото и сега се занимават професионално с музика, сподели д-р Байчева. Това са Александър Байчев и Георги Данчев - студенти в Музикалната академия в София, Елена Иванова, която стигна до финала на "Мюзик Айдъл". Други пък са се реализирали в чужбина - отново с музика - Цонка Георгиева, Августина Иванова, Мария Михалева и др. Изключително ползотворен сезон отчита и тази година "Сарандев". През последния ползотворен сезон възпитаници на д-р Байчева са спечелили 26 награди. С най-много отличия са Християна Дънкова, Ани Сарандева, Вяра Петрова, Даяна Жан и др.
"Да се работи с талантливи деца е и приятно, и трудно -  сподели пред репортер на НДТ д-р Божана Байчева. - Те са много своенравни, но за сметка на това резултатите, които дава работата ти, те удовлетворяват" - коментира тя.  НДТ

 


Сходни връзки

26 НАГРАДИ СПЕЧЕЛИХА ПРЕЗ СЕЗОНА ТАЛАНТИТЕ НА "САРАНДЕВ" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди