изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 12:11 EET
300 МЛАДИ ОГНЕБОРЦИ МЕРЯТ СИЛИ В АЛБЕНА    
Ред и сигурностСвещеници от Варненската и Великопреславски митрополия осветиха представителното знаме на МПО "Млад огнеборец"

Деветите републикански състезания на младежките противопожарни отряди "Млад огнеборец" бяха открити в курорта Албена вчера. Знания и умения в тях ще покажат 300 деца от цялата страна, които са участват в 28-е отбора, победители в областните надпревари. Добричка област се представя от отбора на СОУ "Йордан Йовков" в Тервел. Сред официалните гости на откриването бяха главен комисар Николай Николов - началникът на национална служба "Пожарна безопасност и защита на населението", Светлин Шопов от Генералния щаб на Българската армия, зам.-областният управител на Добрич Владимир Калчев, началникът на Регионалния инспекторат по образованието Рина Иванова, директорите на областни дирекции "ПБЗН" в Добрич, Варна, Бургас, Враца, Ямбол и др. Организатори на младежкото съревнование са НС "ПБЗН" и Министерството на образованието и науката. Дните на младите огнеборци се провеждат с активната подкрепа на Държавната агенция за младежта и спорта и на Българската федерация по пожароприложен спорт. Патрон на състезанията е министърът на вътрешните работи Михаил Миков.
"Все по-трудно става достигането до финалите на републиканските състезания, растат знанията и уменията на младите огнеборци", каза в приветствието си главен комисар Николай Николов. Прочетени бяха поздравителни адреси от ДАМС, Националния дворец на децата и от председателя на фондация "Ангелите от Лим" Георги Манзаров. Кулминацията на официалното откриване бе освещаването на представителното знаме на МПО "Млад огнеборец". То е дар от служителите на националната служба "ПБЗН" МВР, които са събрали средствата за изработването му. Света литургия бе отслужена от свещеници от Варненската и Великопреславска митрополия. Първи знаменосец стана Кристиян Пенашки от СОУ "Отец Паисий" от Враца. След като младите огнеборци дадоха клетва, се проведе тържествен марш на отборите.
Вчера се състоя състезанието в първата дисциплина - "Бойно разгръщане на състезателна пътека", а днес учениците ще мерят сили в "400 м щафетно бягане с препятствия". Първенците ще бъдат определени въз основа на комплексното класиране от двете дисциплини. От тях на квотен принцип ще бъде сформиран национален младежки противопожарен отряд "Млад огнеборец", който през юли 2009 г. ще участва в ХVІІ-те Международни младежки състезания по пожароприложен спорт в гр. Острава, Чехия, и във Втория младежки симпозиум, организиран от CTIF.
В инициативата МПО "Млад огнеборец" членуват над 9 000 младежи на възраст от 10 до 16 години, разпределени в 674 отряда. Целта на тези клубове е да се повиши противопожарната култура на младите хора чрез провеждането на редовни теоретични уроци, практически занимания, организиране на реален тренировъчен процес и спортносъстезателна дейност. Подобен род младежки формирования има във всяка европейска страна, като в тях са ангажирани над 750 000 младежи. НДТ

 


Сходни връзки

300 МЛАДИ ОГНЕБОРЦИ МЕРЯТ СИЛИ В АЛБЕНА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди