изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 03:13 EEST
Почина Любен Дилов    
Новини Днес, 10 юни, почина писателят Любен Дилов, съобщиха от семейството му.

Любен Дилов живя повече от 80 години бурен и богат с любов и приятелства живот. Отгледа две деца и имаше възможност да се радва на 3 внуци. Ще бъде погребан във фамилния гроб до любимата си жена.
Любен Дилов-баща написа над 35 книги, пръснати по целия свят – на всички европейски езици, плюс японски и китайски – в над 3 милионен тираж.
Живя достойно, отстояваше себе си и убежденията си, че чест, справедливост и истина не са празни думи. Вярваше в човека и в човечеството. Когато не можеше да надделее над злобата и суетите на деня, приютяваше се в спасителния свят на научната фантастика.
Тези му “бягства” бяха възнаградени с много международни награди, стотици хиляди почитатели и герои на книгите му, които го надживяват. Любен Дилов създаде наградите "Гравитон", присъждани за "добро въображение и доброта на въображението". Беше добър човек, добър баща и вярващ в силата на доброто писател. Опелото ще се състои на 12 юни, четвъртък, от 14.00 часа в столичния храм Свети Георги. Погребението ще бъде след това в най-тесен семеен кръг, предаде Фокус. dir.bg
 


Сходни връзки

Почина Любен Дилов | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди