изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 22:40 EEST
80 ГОДИНИ ДРАМАТИЧЕН ТЕАТЪР "ЙОРДАН ЙОВКОВ"    
Култура

С премиерата на "Милионерът" по Йордан Йовков добричкият театър отбеляза 80-годишнината от създаването си

 

С общоградско тържество снощи Драматичният театър "Йордан Йовков" отпразнува 80-годишнината от създаването си. Сред гостите бяха председателят на Общинския съвет на Добрич Румен Иванов, кметът Детелина Николова, почетни граждани,  общински съветници, дейци на културата и др.



 

 

 

"Поздравявам всички вас, които успяхте да накарате публиката от всякаква възраст да гледа, живее и мечтае с добричкия театър. Вече 80 години вие работите неуморно за едно изкуство, което е не обикновено изиграване на пиеси пред публика, а приобщаване на зрителя към една магия, живот, сърце - към всичко, което наричаме Театър", каза в приветствието си Детелина Николова. Тя пожела на актьорите да продължат да завладяват нови сцени и да очароват публиката със своя жар и нестихващ стремеж към съвършенство. Детелина Николова връчи на ДТ "Йордан Йовков" почетен диплом на общината - за цялостен принос в духовната съкровищница на Добрич и Добруджа. Плакетът е изработен специално за юбилея на храма на Мелпомена и е символ на признателността и уважението на добруджанци към плеядата от актьори, творци и театрални дейци, изградили и съхранили театъра.

Председателят на ОбС Румен Иванов връчи на колектива на театъра поздравителен адрес. В него се казва: "Вече 80 години добруджанци се гордеят, че го има нашият театър "Йордан Йовков". Вече 80 години поколения се вдъхновяват от таланта на плеядата актьори, режисьори, драматурзи, театрални работници, които пресъздават живота и историята. Вече 80 години от сцената се отправят вечните послания - да бъдем добри човеци, да правим добро, да вярваме в себе си и в по-доброто бъдеще! За тези 80 години, за тази вяра, която ни предавате, за тази искра, която не угасва - благодарение на всички, минали под светлините на прожекторите на ДТ "Йордан Йовков" - ДЪЛБОК ПОКЛОН! И нека заедно направим така, че бъдещето на нашия любим театър е по-красиво от настоящето, а ДТ "Йордан Йовков" продължи да бъде съкровищница на добруджанските добродетели!".

Многобройни бяха поздравите, които театърът получи по повод годишнината. Сред тях бе и кошница с цветя от президента Георги Първанов.

След официалната част се състоя премиерата на спектакъла "Милионерът" по Йордан Йовков. Негов режисьор е Любомир Малинов, в главните роли са Пламен Маринов, Мария Гинкова и Иван Мандев, участваха още Ема Георгиева, Стефан Киров, Валери Марков и др.  Сърцатата и талантлива игра на актьорите бе възнаградена с бурни аплодисменти.

Великолепната снимка от спектакъла на първа страница бе предоставена на НДТ от ДТ "Йордан Йовков"

НДТ

 


Сходни връзки

80 ГОДИНИ ДРАМАТИЧЕН ТЕАТЪР "ЙОРДАН ЙОВКОВ" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди