изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 18:39 EEST
ФОРМАЦИЯ "МИСТИКА" СЕ ПРЕДСТАВИ В ПАНОРАМА НА КАМЕРНИТЕ ХОРОВЕ    
КултураДамска формация "Мистика" от Добрич с диригент Росица Дурмушлийска взе участие в панорама на камерните хорове "Никола Липов", която се проведе от 6 до 8 юни в Пловдив.

Добричкият хор се представи в проявата благодарение на покана, получена от организатора - Център за изкуства и обучение в Пловдив. Такава покана са получили още осем формации от страната, сред които хор "Лира" от Благоевград, детски хор "Георги Христов" - Варна, дамски хор "Проф. Георги Димитров" - Ямбол, Академичен хор - Пловдив, с диригент Костадин Бураджиев и др.
"Целта на панорамата на камерните хорове е да бъде обменен опит, да се споделят проблемите, които никак не са малко" - каза за НДТ Росица Дурмушлийска. Тя разказа, че дамска формация "Мистика" се е представила с репертоар от българска и чужда музика в различни стилове, от предкласика до съвременна, и е била приета много добре от публиката. Всички хорове бяха на много високо ниво, допълни тя. За участието си в панорамата, която не е имала конкурсен характер, добричката формация е получила диплом и плакет. Организаторите са издали и специална дипляна, представяща деветте камерни хора.
"Мистика" участва в панорамата за втори път, за първи е била поканена през 2006 г. Дамите от формацията изказват своята голяма благодарност към Община Добрич, която е финансирала част от транспорта до Пловдив. НДТ

 


Сходни връзки

ФОРМАЦИЯ "МИСТИКА" СЕ ПРЕДСТАВИ В ПАНОРАМА НА КАМЕРНИТЕ ХОРОВЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди