изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 23:56 EEST
Отвлеченият в Солун гръцки бизнесмен продължава да е в неизвестност (ОБЗОР)    
По светаСолун. Гръцкият бизнесмен Георгиос Милонас продължава да е в неизвестност. 49-годишният президент и изпълнителен директор на гръцкото дружество “Алумил” и председател на Съюза на индустриалците от Северна Гърция беше отвлечен на 9 юни вечерта в Солун.

Според информация в медиите трима въоръжени нападатели спрели колата на Милонас близо до дома му, качили се в нея, принудили съпругата му да слезе, а него преместили на задната седалка. Колата била изоставена на няколко километра от къщата. По-късно похитителите се обадили на съпругата на отвлечения, за да я информират къде се намира колата. Медиите отбелязват, че похитителите са поискали 30 млн. евро откуп. Срокът за събиране на исканата сума е една седмица. Бележка с искания откуп е била оставена в жабката на колата на бизнесмена.
От главната дирекция на полицията в Солун не съобщават нищо във връзка с разследванията си и нито потвърждава, нито отрича информацията, че е поискан откуп. Тактиката на властите съвпада с изразеното от семейството желание на Милонас да не се преекспонира случая в медиите.
Междувременно продължават полицейските операции и блокади в Северна Гърция. Изключително засилен е и контролът по границите, така че да не успеят похитителите да избягат с жертвата си в друга страна. Проверяват се частни автомобили, камиони, както и граждани, преминаващи границата. Полицията проверява всички коли на изхода и входа на Солун, като в операциите участва и антитерористичната служба. Проучват се връзките на Милонас с представители на мафията на Балканите. Основната грижа на гръцката полиция е да установи защо е отвлечен именно Милонас, заради което се проучва търговската дейност на бизнесмена в Гърция и в балканските страни, където е възможно да има неуредени финансови задължения. След информацията за отвличането от “Алумил” взеха решение временно да бъде спряно търгуването на акции на дружеството с цел защита на инвеститорите и нормалното функциониране на пазара. Производствените мощности на компанията се намират в Килкис (Кукуш), Серес, Комотини, Ксанти, Румъния, България, Сърбия, Босна и Херцеговина и Албания. Има 27 дъщерни фирми, 21 от които са в чужбина (Европа, Балканите, Близкия изток). Агенция "Фокус"
 


Сходни връзки

Отвлеченият в Солун гръцки бизнесмен продължава да е в неизвестност (ОБЗОР) | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди