изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 10:22 EEST
НАП подхвана и клубовете, и футболистите, и БФС    
Новини
Националната агенция за приходите (НАП) започва пълни ревизии на професионалните футболни клубове и на Българския футболен съюз.


Ще се проверява дали са декларирани и внесени дължимите данъци и осигурителни вноски. Започват и ревизии на футболисти, като ще се съпостави стойността на имуществото им с доходите, които официално получават. Основният поводите за ревизиите е засиленият обществен интерес.
В съобщение на агенцията изпълнителният директор на НАП Мария Мургина отрече твърденията за чадър над ЦСКА и бе категорична, че „прилагаме закона еднакво спрямо всички и никой не може да очаква привилегировано отношение”. От НАП припомниха, че в периода 2000-2006 г. са извършвани множество данъчни ревизии на професионални футболни клубове, като в преобладаващата част от тях са открити данъчни нарушения.
„За втори път се срещаме с премиера Сергей Станишев и този път по един приятен в кавички повод. Той ще поеме задачата да се установи кой е собственик на ЦСКА и в най-близко време да се изгради план, за да се оправи финансовото състояние на тима. Ще бъдат направени финансови проверки на всички футболни клубове, включително и на БФС, за да излезе всичко на чисто. Ние нямаме никакви притеснения относно футболната централа.” Това каза след срещата с премиера Сергей Станишев президентът на БФС Борислав Михайлов, цитиран от Фокус. В срещата участваха представители на управата и на феновете на ЦСКА.
Привържениците на ЦСКА искат съответните държавни институции да предприемат спешна операция “Чисти ръце“ в родния футбол и заявиха, че са готови да стартират в петък денонощни мирни граждански протести пред Министерския съвет и Президенството, ако отговорите на Станишев не ги удовлетворят.
Емил Костадинов, и.д. президент на ЦСКА, заяви след срещата, че отборът ще получи лиценз за „А” група, след като всички задължения към Националния осигурителен институт (НОИ) са изплатени, предаде БГНЕС.
„Вече нямаме задължения към НОИ. Дължим само 2 милиона лева данъци, които ще бъдат изплатени до 30 юни. Поискахме от господин Станишев възможно най-скоро да се изясни всичко около собствеността на клуба. От негова страна получихме обещание, че това ще бъде направено. Нямам никакви притеснения, че играчите могат да си тръгнат, тъй като ЦСКА ще получи лиценз да играе в „А” група и през следващия сезон”, зарече се Костадинов.
Междувременно в писмо, изпратено до медиите, бившият президент на ЦСКА Александър Томов заяви, че е готов да съдейства за проверка на НАП и ДАНС. Той изразява убеденост, че "назначените проверки на НАП и ДАНС в създалата се ситуация са навременни и полезни за изясняване на обективните факти, предприетите действия, финансовото състояние и практика в ПФК ЦСКА". dir.bg
 


Сходни връзки

НАП подхвана и клубовете, и футболистите, и БФС | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди