изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-16 @ 22:28 EEST
ЕЛИЦА И СТУНДЖИ В СПЕКТАКЪЛА НА БЪЛГАРИЯ НА ЕКСПО 2008    
Новини        Атрактивните изпълнения на Елица  и Стунджи са част от културната програма, с която България ще се представи на своя национален ден на Световното изложение в Сарагоса. На  21 юни концерт и музикално-танцов спектакъл ще покажат  богатството на българското народно творчество и оригинални съвременни интерпретации на негови мотиви.

    

            Елица Тодорова и Стоян Янкулов ще изпълнят и песента „Вода”, с която впечатлиха зрителите на Евровизия, събраха гласове от 27 държави  и стигнаха до 5-о място в престижния конкурс. Хитът е свързан с темата на ЕКСПО 2008 – „Вода и устойчиво развитие”. Ефектите  в неговия сценичен аранжимент изобразяват стихиите светкавици и вода, които рязко преминават  в яркочервени пламъци и бурен вятър.

            Платна с размери 8 на 10 метра, върху които са апликирани автентични шевици,  ще оформят сцената за началото на тържествения музикално-танцов спектакъл, предвиден за вечерта на 21 юни. Той включва елементи от фолклора на почти всички области на България с техните характерни песни, танци и носии. 

Постановчик е проф. Боньо Лунгов, който е  комбинирал музика, танц,  театрални миниатюри,  пластични детайли и светлинни ефекти.  Освен Елица и Стунджи, на сцената в Конгресния център ще излязат  възпитаници на училище „Филип Кутев” - град Котел, актьори от театър „Албена”, студенти от НАТФИЗ „Кр. Сарафов”, дуо Стоянови, които свирят на акустични китари. На финала всички изпълнители ще изпеят „Хубава си, моя горо”.

            Вицепрезидентът Ангел Марин ще бъде начело на официалната делегация, която ще пристигне на Световното изложение в Сарагоса за Националния ден на България – 21 юни. ЕКСПО 2008 стартира на 14 юни и ще продължи до 14 септември.

            България е сред държавите, чийто  ден ще бъде отбелязан още през първата седмица на изложението.  Националното участие се организира от Международен панаир Пловдив, който подготви и културната програма за 21 юни. Тя включва и представяне на Панагюрското златно съкровище с неговото първо копие,  предоставено от Археологическия музей в Пловдив.

 


Сходни връзки

ЕЛИЦА И СТУНДЖИ В СПЕКТАКЪЛА НА БЪЛГАРИЯ НА ЕКСПО 2008 | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди