изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-16 @ 10:44 EEST
Белнейски не са загинали при катастрофа    
Ред и сигурност
Нов тип изследвания ще бъдат направени от взетите проби от телата на сестрите Христина и Росица Белнейски, които бяха ексхумирани на 28 май тази година.


Направената отново пълна аутопсия потвърждава заключението на първата тройна съдебномедицинска експертиза, че момичетата са изнасилени и убити, а не че са загинали вследствие на катастрофа, съобщи Дарик.
Според източници на радиото новите проби се изследват в България, но анализът не може да бъде биохимичен, тъй като се предполага, че белтъците са напълно разградени. Единственото, което може да се направи, е да се установят изменения във физическия статус, което обаче е съмнително, защото толкова време след смъртта сухожилията и мускулите също са разградени. Въпреки това се твърди, че в момента се извършват анализи, които не са направени при първата аутопсия на телата.
Нито един от запознатите с причините за ексхумацията на телата на сестрите Белнейски не може да потвърди кои точно са причините за новата експертиза и дали има неоспорими факти, които могат да насочат разследването в нова посока. Официалните заключения от петорната съдебномедицинска експертиза се очаква да бъдат обявени до края на седмицата.
По информация на Дарик радио всички, които са ангажирани с разследването са подписали декларация, която им забранява да съобщават каквато и да е информация, свързана с причините за ексхумацията и резултатите от новите изследвания, до изготвяне на крайното заключение. dir.bg
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Сходни връзки

Белнейски не са загинали при катастрофа | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди