изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 03:35 EET
Футбол: Преди мача между Швейцария и Турция от група "А" (ОБЗОР)    
СпортБазел. Днес от 21:45 на стадион „Ст. Якоб-Парк” в Базел ще излязат отборите на домакина Швейцария и Турция. Швейцарците ще бъдат без техния капитан Александър Фрей, който получи травма в първия мач на тима срещу Чехия и ще бъде заменен от Хакан Якин.

Другият нападател на тима Марко Щрелер също се оплаква от травма, но ще успее да се възстанови. В състава на Турция проблемите са не по-малко сериозни, тъй като със сигурност срещата пропуска Емре, а под въпрос са титулярните централни защитници Гьокхан Зан и Сервет Четин. „Емре има 3-4 см разкъсване на мускул и премина ядрено-магнитен резонанс в Базел, но новините са много лоши”, заяви турският треньор Фатих Терим.
В историята на двубоите между двата отбора Турция е спечелила 7 от предишните 14 срещу Швейцария, като домакините на шампионата имат 4 успеха. Последната среща между тимовете бе през ноември 2005 г., когато в плейоф за класиране на Световното първенство Турция спечели първия двубой с 4-2, но швейцарците продължиха след успех с 2-0 в реванша. Срещата бе съпътствана от масов бой между състезателите на двата отбора.
На европейски шампионати Швейцария няма успех вече седем мача – 2 равенства и 5 загуби, което и една от най-дългите серии правени в историята. Единственият друг случай, в който отбор домакин не е прескачал груповата фаза от 1984г. е Белгия през 2000 г. Турция пък е най-слабо представилата се страна на Европейски шампионати в последните години със своите 1 победа, 1 равенство и 6 загуби на подобен форум.
Вероятни състави:
Швейцария: Беналио – Манин, Мюлер, Сендерос, Лихтстейнер – Барнета, Бехрами, Фернандес, Инлер – Щрелер и Якин.
Турция: Волкан – Сабри, Емре Ашък, Четин – Борал, Алтинтоп, Аурелио, Карадениз, Тюран – Нихат и Ердинг.
Бившият капитан на Германия и настоящ експерт на Евроспорт Лотар Матеус предрече победа за Швейцария срещу отбора на Турция, съобщава eurosport.com.
„Швейцария ще играе пред собствена публика, което ще е голямо предимство за отбора. Турците нямат конкурентен състав, който да се противопостави на отборите в групата. Швейцария ще победи Турция с 2:0”, заяви Матеус.
Главният треньор на Швейцария Коби Кун изрази задоволството си преди днешния мач с Турция, че получилият тежка контузия Александър Фрай ще остане в лагера на „кръстоносците”. „Няма съмнение - неговото присъствие ще повдигне духа в отбора за този толкова важен мач за нас. Имаме млад състав с голямо бъдеще.” Кун си дава ясна сметка, че още едно поражение означава 100 процентово отпадане от турнира на Евро 2008.
Нападателят на Швейцария Александър Фрай сподели, че неговата родина все още има шанс да се класира за ¼-финалите на Евро 2008. Домакините на надпреварата загубиха първия си мач от Чехия с 0:1, като се нуждаят от задължителна победа срещу Турция, за да съхранят шансовете си. Още в началото на мача срещу чехите Фрай получи много тежка контузия в коляното, която няма да му позволи да играе няколко месеца. „Знам, че нашият отбор има мечта. В събота направихме крачка назад, но сега трябва да продължим напред и да преследваме мечтите си. Вярвам, че можем да се класираме на ¼-финал”, категоричен е Фрай.  dir.bg
 


Сходни връзки

Футбол: Преди мача между Швейцария и Турция от група "А" (ОБЗОР) | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди